Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragický požiar obývanej stodoly v Kvetoslavove si vyžiadal jednu obeť

Požiar obývanej stodoly v Kvetoslavove. Zobraziť galériu (8)
Požiar obývanej stodoly v Kvetoslavove. (Zdroj: HaZZ)

KVETOSLAVOV - Dovedna 49 hasičov zamestnal v stredu 19. júla popoludní požiar obývanej stodoly v obci Kvetoslavov pri Dunajskej Strede, pri ktorom zomrela jedna žena. Od 16.30 h s ním zápasili dunajskostredskí a šamorínski príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a členovia obecných hasičských zborov obcí Hubice, Šamorín, Mliečno, Lehnice, Zlaté Klasy, Veľká Paka a Janíky.

Príčinou vzniku požiaru bolo podľa vrchného inšpektora Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Martina Krajčoviča nedbalostné konanie dospelej osoby.

"Požiar likvidovali šiestimi C prúdmi a dvoma vysokotlakovými za použitia dýchacích prístrojov. Hasiči mali informáciu, že v objekte sa nachádza osoba, no vzhľadom na stupeň rozhorenia požiaru nebolo možné do priestorov budovy okamžite vstúpiť. Likvidácia požiaru bola primárne zameraná na jeho utlmenie v zadných priestoroch, kde sa mala žena nachádzať a jej následnú záchranu. V objekte majitelia chovali 200 zajacov. Bola tam aj dielňa a garáž s poľnohospodárskymi strojmi, sklady dreva, slamy a ďalšieho materiálu. Následkom požiaru vznikla majiteľovi objektu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 30.000 eur," informoval TASR Krajčovič.

 

Viac o téme: PožiarKvetoslavov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu