Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovensko zasiahli silné búrky s krúpami: Ohrozené sú tieto oblasti, aj Pohoda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - S letom sa okrem pekného slnečného počasia spájajú aj búrky, blesky či veterné smršte. Nebude tomu inak ani tento víkend. Už teraz sa na viacerých miestach Slovenska potýkajú obyvatelia s nepríjemným vyčíňaním živlov.

VIDEO Veterná smršť v Prešove: Silná búrka zdevastovala všetko, čo jej stálo v  ceste

"Aktuálne (piatok 7.7. o 20:35 LSEČ) postupujú cez naše územie od severozápadu smerom na juh dve búrkové línie. Jedna línia postupuje naprieč Žilinským krajom smerom na Nízke Tatry a je pomerne aktívna a pozorujeme v nej aj dosť krúp. Druhá línia postupuje od Myjavy a juhozápadnej časti Bielych Karpát približne smerom na Piešťany a Topoľčany. Takisto sú v nej krúpy, ale momentálne je menej aktívna ako línia, čo je severnejšie," informoval na svojej facebookovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav.

Podľa neho pri uvedených búrkach spadlo za poslednú hodinu v Čadci už 20 mm a v Turzovke 16 mm zrážok. Je veľmi pravdepodobné, že niekde v rámci dnešného večera a noci spadne aj 30 a viac mm, prípadne sa vyskytnú (alebo sa už aj vyskytli) väčšie krúpy, respektíve veľmi silné nárazy vetra.

Zasiahla dnes vaše mesto či obec búrka? Svoje fotografie a videá, aj s popisom, posielajte na e-mailovú adresu tipy@topky.sk.

Viac o téme: PočasieBúrkaPredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu