Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Slovensko sa valí ďalšia vlna búrok: Hrozia aj krúpy, v týchto okresoch to bude najhoršie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Albert Cesare/The Montgomery Advertiser via AP)

BRATISLAVA - Víkendové počasie nemá byť podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) úplne ideálne. Teploty sa vyšplhajú až na 33 stupňov Celzia a treba rátať aj s dažďom, búrkami a krúpami.

VIDEO Búrky v okolí Bratislavy ničili úrodu: Supercela priniesla krúpy a pohromu

Piatok

Aktuálne búrky na Slovensku a v okolí.
Zobraziť galériu (8)
Aktuálne búrky na Slovensku a v okolí.  (Zdroj: Radar.bourky.cz)

Dnes má byť na Slovensku polooblačno až oblačno s teplotou 24 až 29 stupňov Celzia. Na celom území sa môžu vyskytnúť silné búrky s krúpami, predstavujúce potenciálne alebo zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu 2. stupňa pre územie Bratislavského, Trenčianskeho, Trnavského kraja a okresy Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Krupina a Veľký Krtíš. Výstraha platí dnes od 16. do 23.00 h.

Na Slovensko sa valí
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pre zvyšok krajiny platí výstraha 1. stupňa s platnosťou od 14.00 h do soboty (8.7.) 00.00 h. SHMÚ varuje aj pred dnešným výskytom vysokých teplôt na juhozápade Slovenska, ktoré môžu ojedinele dosiahnuť 33 stupňov Celzia. SHMÚ v tejto súvislosti vydal výstrahu 1. stupňa.

Na Slovensko sa valí
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Sobota

V noci bude spočiatku oblačno a na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo búrky, aj intenzívne alebo s krúpami. Postupne má byť polooblačno až oblačno a miestami prehánky, ojedinele i búrky, najmä popoludní. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11, na juhozápade na okolo 18 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 31, na severe väčšinou na okolo 24 stupňov. Fúkať bude prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h.

Na Slovensko sa valí
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Nedeľa

V posledný víkendový deň sa nad západnou Európou prehĺbi brázda nízkeho tlaku vzduchu a po jej prednej strane k nám začne prúdiť od juhozápadu veľmi teplý vzduch. Obloha má byť jasná až polooblačná a popoludní sa pri zväčšenej oblačnosti môžu ojedinele objaviť prehánky alebo búrky, a to hlavne v horských oblastiach. Najnižšia nočná teplota dosiahne 18 až 13, v dolinách a kotlinách okolo 11 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 28 až 33, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na okolo 26 stupňov. Vzduch rozprúdi iba prevažne slabý vietor.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu