Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Je rozhodnuté: V kauze úplatkárstva na nitrianskej univerzite padli tresty

SPU v Nitre.
SPU v Nitre.

BRATISLAVA – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku odsúdil dnes obžalovaných Michala K. a profesora Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre Vladimíra K. za prečin nepriamej korupcie. Povedala to hovorkyňa ŠTS v Pezinku Katarína Kudjáková.

"Súd obžalovaných uznal za vinných z prečinu nepriamej korupcie a uložil obom rovnaké tresty, a to tresty odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov s podmienečným odkladom na 12 mesiacov a peňažné tresty 500 eur. Súd im taktiež uložil povinnosť podrobiť sa programu sociálneho výcviku," uviedla Kudjáková. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Podľa prokuratúry mali obžalovaní za sumu 700 eur pre študenta vybaviť úspešné absolvovanie skúšky z predmetu poľovníctvo na SPU v Nitre. Skutok sa mal stať v máji 2016. Špecializovaný trestný súd v Pezinku v septembri minulého roka už uložil peňažný trest vo výške 300 eur študentovi univerzity, ktorý sa dopustil nepriamej korupcie tým, že ako študent prostredníctvom sprostredkovateľa poskytol úplatok 500 eur, aby si zabezpečil úspešné absolvovanie skúšky z predmetu poľovníctvo. Po zapísaní skúšky do výkazu ešte pedagógovi doplatil ďalších 200 eur.

Viac o téme: úplatkárstvoSúd NitraSPU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu