Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Galante dobili obuškom lekára zo Sudánu

Ľudia proti rasizmu
Ľudia proti rasizmu

GALANTA - Dvaja neznámi muži zaútočili podľa občianskeho združenia Ľudia proti rasizmu na lekára zo Sudánu a spôsobili mu poranenia hlavy.

Dvadsaťsedemročného Afričana, ktorý žije na Slovensku deväť rokov, prepadli ešte v pondelok pred polnocou v západoslovenskej Galante; útočníkov sa polícii zatiaľ vypátrať nepodarilo. ČTK o tom dnes informovalo združenie.

Lekára prepadli, keď išiel z vlakovej stanice do svojej ubytovne. "Začali ma biť do hlavy niečím, čo bolo ako obušok a udreli ma aj do tela. (...) Robili to všetko potichu, nič nehovorili, len rýchlo konali a udierali," citovala napadnutého lekára Mária Candráková zo združenia. Mužovi počas útoku spôsobili dve tržné rany na hlave a opuch tváre, v súčasnosti je práceneschopný.

Candráková tvrdila, že podobné útoky na ľudí s inou farbou pleti sa objavujú stále častejšie. "Na Slovensku v rôznych miestach neustále vyčíňajú neonacisti ohrozujúci ľudí," uviedla.

Pripomenula útok z polovice minulého mesiaca, keď v Spišskej Belej asi dvadsiati neonacisti napadli mladého Róma. Podobných útokov na Rómov či cudzincov sa objavilo v minulosti viac. V marci v Bratislave údajne napadla skupina mužov 30-ročného Afričana a pokrikovali na neho hanlivé heslá, útoku pred tým v hlavnom meste čelili aj mexickí študenti. Extrémistické prejavy okrem toho nie sú ojedinelé napríklad na futbalových zápasoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu