Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO zo záchrannej akcie pri Banskej Bystrici: Paraglajdista skončil na strome

Leteckí záchranári pomáhali uviaznutému paraglajdistovi
Leteckí záchranári pomáhali uviaznutému paraglajdistovi (Zdroj: Facebook/Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE)

MÝTO POD ĎUMBIEROM - Leteckí záchranári z Banskej Bystrice mali v pondelok večer plné ruky práce. Pomoc bolo potrebné poskytnúť paraglajdistovi, ktorý uviazol na strome. Muža vyslobodil lekár, ktorého spustili z paluby vrtuľníka. Na miesto boli privolaní okrem leteckých aj horskí záchranári spolu s hasičmi.

Včerajší večer sa skomplikoval pre 29 – ročného paraglajdistu. Uviazol totiž na vrchole stromu, ktorého výška dosahovala približne 25 metrov. Na miesto bolo potrebné privolať leteckých záchranárov, keďže ako sami informovali, išlo o náročný terén.

Záchranári ATE

Použitie špeciálnej techniky

Pri záchrane bolo potrebné použiť špeciálnu záchrannú činnosť, konkrétne lanovú techniku. V momente, ako na miesto vrtuľník dorazil, bol k uviaznutému mužovi za pomoci navijaka spustený lekár. "Po jeho dosiahnutí bol paraglajdista pripevnený na lano k lekárovi a zo stromu bezpečne evakuovaný," priblížili situáciu záchranári. Zranenia 29 – ročný muž nemal žiadne, a tak nebol potrebný prevoz. Zostal v starostlivosti privolaných horských záchranárov a hasičov. 

Viac o téme: ZáchranaParaglajdistaBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu