Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Letná nálada bude cez víkend pokračovať: Teploty prekročia uhrančivú tridsiatku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Epizóda horúcich dní bude pokračovať aj cez víkend. Hoci sa v nedeľu slnečná idyla pokazí, teploty sa vyšplhajú poriadne vysoko. Pozrite sa, kedy bude vrcholiť prílev teplého a vlhkého vzduchu.

Piatok

Piatok bude slnečný, s najvyššou dennou teplotou od 26 do 30 stupňov Celzia, na severe však len okolo 24 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 15 stupňov Celzia. Cez deň bude panovať bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor.

Veľký prehľad kvality vody v jazerách: Pozrite sa, ktoré lokality sú najlepšie na kúpanie

Letná nálada bude cez
Zobraziť galériu (5)

Sobota

Do strednej Európy prenikne teplý a vlhší vzduch.  Deň bude teplý, jasný až polooblačný, na juhozápade s miestami zväčšenou oblačnosťou. Najnižšia nočná teplota klesne na 15 až 10, v dolinách a kotlinách na okolo 8 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 31, na severe oblastne okolo 24 stupňov Celzia. Viať by mal slabý premenlivý vietor.

Letná nálada bude cez
Zobraziť galériu (5)

Nedeľa

Podľa informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) bude cez Nemecko, Poľsko, Česko a Rakúsko postupovať ďalej na východ studený front. V nedeľu bude prevažne polooblačno, na západe sa môžu vyskytnúť prehánky, búrky či zrážky. Teploty dosiahnu extrémne hodnoty, najnižšia nočná teplota poklesne na 14 až 9, na juhozápade okolo 16 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 28 až 33, na Orave, Liptove a Spiši okolo 26 stupňov Celzia. Prevažne južný vietor bude viať rýchlosťou 3 až 7, na západe v nárazoch okolo 13 m/s (10 až 25, 45 km/h).

Letná nálada bude cez
Zobraziť galériu (5)

Kúpanie v prírode

Hoci teploty vystupujú až k tridsiatke, kúpanie v jazerách môže byť zradné. Kto sa chce schladiť vo vode, musí sa pripraviť na studený kúpeľ. V jazerách či vodných nádržiach si ešte teploty zachovávajú jarný charakter a sotvakde dosahujú 20 stupňov Celzia.

Letná nálada bude cez
Zobraziť galériu (5)

 

Viac o téme: LetoPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu