Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Katastrofa v Moskve: Najničivejší uragán za posledných sto rokov zabil 14 ľudí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Najmenej 14 obetí na životoch si včera vyžiadal silný vietor v Moskve, viac ako 100 ľudí sa zranilo. Informovala o tom agentúra TASS. Uragán polámal asi tri a pol tisíc stromov a strhol strechy 30 domov.

Na niektorých miestach nefunguje doprava, 80 percent letov na letisku Šeremeťjevo meškalo. Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy uragán v metropole je najničivejší za posledných viac ako 100 rokov meteorologického pozorovania.

VIDEO Katastrofa v Moskve:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

VIDEO Katastrofa v Moskve:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na jednu z obetí spadla autobusová zastávka, ktorú vietor vytrhol zo zeme. Väčšina mŕtvych podľahla zraneniam, ktoré im spôsobili padajúce stromy. Dvaja ľudia zomreli, keď na nich spadol altánok. Podľa starostu mesta Sergeja Sobjanina rodiny obetí dostanú peňažné kompenzácie. Sobjanin uragán označil za bezprecedentný. "Takú katastrofu s toľkými obeťami si nepamätám," povedal.

Bez elektriny kvôli zlému počasiu zostalo v Moskve približne 18.300 ľudí. Spadnuté stromy komplikovali dopravu na letisko Vnukovo aj jednej z liniek moskovského metra. Viac ako polovica letov na všetkých letiskách metropoly mala meškanie.

Silný vietor a prudký dážď zasiahol aj jednu z rezidencií ruského premiéra Dmitrija Medvedeva. Niekoľko trojmetrových borovíc spadlo na trávnik a príjazdovú cestu v sídle šéfa vlády v dedine Gorki 30 kilometrov od Moskvy. Uragán v Moskve bol podľa agentúry Interfax najtragickejší od roku 1998, kedy v meste zomrelo deväť ľudí a ďalších 165 sa zranilo.

Viac o téme: UragánMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu