Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ulovili medveďa, ktorý doškriabal hubárku

POPRAD - Lesník ulovil v sobotu večer medveďa v lokalite Vápenica, ktorý v polovici júna napadol hubárku. Incident sa stal pri Homolke, asi 2 kilometre od miesta ulovenia.

Ako agentúru SITA informoval prednosta Obvodného lesného úradu v Poprade Šimon Škoviera, išlo o trojročného medveďa vážiaceho asi 60 kilogramov. Úspešným lovcom bol Peter Stas, vedúci správy lesov Spišská Teplica spoločnosti Pro Populo Poprad s.r.o.

Medveď, ktorého v sobotu zastrelili, napadol 17. júna hubárku v lokalite Homolka v blízkosti Popradu. Manžel napadnutej nestratil duchaprítomnosť a zaútočil na medveďa. Bodol ho nožom do krku, medveď vzápätí ušiel.

Zviera spôsobilo žene poranenia na chrbte, ramenách a rukách. Ženu hospitalizovali v popradskej nemocnici. Hneď po nahlásení prípadu prišli pracovníci Obvodného lesného úradu a Obvodného úradu životného prostredia v Poprade, užívateľa poľovného revíru a polície na obhliadku miesta útoku. Medveďa sa im vtedy ale nepodarilo nájsť, predpokladali však, že sa nachádza v blízkom okolí.

Zranené zviera mohlo byť agresívne a mohlo napadnúť aj ďalších ľudí. Inštitúcie ochrany prírody a lesníci riešili hneď po incidente spôsob ochranného odstrelu v záujme bezpečnosti občanov mesta Poprad a návštevníkov lokality Homolka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu