Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medveď napadol hubárku, jej manžel mu to vrátil

POPRAD – V nedeľu popoludní napadol medveď hubárku v lokalite Homolka v blízkosti Popradu. Manžel napadnutej nestratil duchaprítomnosť a zaútočil na medveďa. Bodol ho nožom do krku, medveď vzápätí ušiel. Zviera spôsobilo žene poranenia na chrbte, ramenách a rukách.

V súčasnosti je žena hospitalizovaná v popradskej nemocnici. Hneď po nahlásení prípadu prišli pracovníci Obvodného lesného úradu a Obvodného úradu životného prostredia v Poprade, užívateľa poľovného revíru a polície na obhliadku miesta útoku. Medveďa sa nepodarilo nájsť, pravdepodobne sa však nachádza v blízkom okolí.

Zranený medveď môže byť agresívny a môže napadnúť aj ďalších ľudí. Inštitúcie ochrany prírody a lesníci riešia spôsob ochranného odstrelu tohto medveďa, aby nenapadol ďalšieho človeka. Tohto medveďa už minulý týždeň pozorovali zamestnanci spoločnosti Pro populo v lokalite Vápenica pri Spišskej Teplici. Medveďa však videli už aj v blízkosti cyklistického chodníka medzi Popradom a Svitom. Agentúru SITA informoval prednosta Obvodného lesného úradu v Poprade Šimon Škoviera.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu