Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vo Vyhniach otvorili nový akvapark

VYHNE - Vo Vyhniach na strednom Slovensku v piatok otvorili po ročnej výstavbe nový akvapark za 187 miliónov korún.

Európska únia prispela na tento projekt sumou 140 miliónov, zvyšnú časť uhradila obec a súkromné firmy. Akvapark, ktorý využíva starý miestny termálny prameň, zamestná v plnej prevádzke 35 ľudí. ČTK to povedal starosta obce Milan Filip.

Prípravné práce začali na jeseň v roku 2005, základný kameň stavby položili v polovici mája minulého roka. Na mieste dnes otvoreného Vodného raja Vyhne pri Žiari nad Hronom stálo predtým termálne kúpalisko zo začiatku šesťdesiatych rokov minulého storočia.

"Celý areál sa podarilo postaviť podľa pôvodných zámerov," povedal Filip. Návštevníkom sú k dispozícii štyri bazény s vodnými atrakciami ako napríklad tobogan, masážne sprchy, vodné delá a perličkové kúpele. Celoročne bude v prevádzke bazén v relaxačnom a športovom centre, ktorého súčasťou je aj squashová hala, bowling a sauny.

Do obce, kde žije približne 1300 ľudí, sa podľa starostu s dokončením akvaparku vráti aspoň časť kúpeľníctva, ktoré tu zaniklo krátko po druhej svetovej vojne po požiari miestnych kúpeľov. Prácu tu nájde aj časť z približne stovky nezamestnaných, Vodný raj Vyhne by mal podľa Filipa priniesť tiež rozvoj podnikania a cestovného ruchu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu