Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Skrachovaná Aulandia: Zamestnanci zostali bez výplat a odstupného!

Akvapark Aulandia fungoval necelé dva roky.
Akvapark Aulandia fungoval necelé dva roky. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Kúpeľné zariadenie Aulandia v Auparku je zatvorené už vyše mesiaca. Bývalí zamestnanci do dnešného dňa nedostali výplaty za marec a apríl ani sľúbené dvojmesačné odstupné.

Aulandia je v konkurze od konca marca, ale v prevádzke bola až do konca apríla. „Správca konkurznej podstaty sľúbil, že nám zo zisku posledného mesiaca vyplatí mzdy. Po zatvorení sa tak nestalo,“ povedal bývalý zamestnanec Aulandie.

Namiesto sľúbenej výplaty dostali zamestnanci len jej minimálnu časť. „Mnohí návštevníci využili poukážky na poslednú chvíľu, čo neprinášalo zisky. Preto neboli prostriedky na vyplatenie mzdy. Ani dnes tu nie je tretina finančnej hotovosti na ich vyplatenie,“ povedal správca konkurznej podstaty Václav Jaroščiak.

Zvyšné sumy by mal zamestnancom vyplatiť garančný fond Sociálnej poisťovne. „Bývalí zamestnanci si podali žiadosť o priznanie finančnej dávky už 4. mája,“ povedala Magdaléna Sedláčková zo Sociálnej poisťovne.

Údaje o skončení pracovného pomeru však boli nejasné. „Preto sme pred dvomi týždňami požiadali o spoluprácu správcu konkurznej podstaty. Včera sme dostali odpoveď, niektoré údaje však zostali nejasné,“ dodala Sedláčková. Garančný fond podľa zákona vypláca dávky po splnení zákonom stanovených podmienok najneskôr do 30 dní od doručenia žiadosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu