Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mlynská dolina sa opäť zmení na bojisko o svetový rekord: Bude prekonaná tlačenka na FOTO

V roku 2003 bol v Mlynskej doline prekonaný svetový rekord Zobraziť galériu (4)
V roku 2003 bol v Mlynskej doline prekonaný svetový rekord (Zdroj: FB)

BRATISLAVA – História sa opakuje a chuť opäť prekonať svetový rekord je silná. V roku 2003 sa do autobusu mestskej hromadnej dopravy natlačilo neuveriteľných 359 ľudí. O pár dní je tu deň D a účastníci sa zídu s myšlienkou pokoriť svojich predchodcov. Uspejú alebo sa nechajú zahanbiť?

Pred 14 rokmi sa študenti v bratislavskej Mlynskej doline rozhodli pre pokorenie svetového rekordu. Po prvýkrát sa rozhodli dobrovoľne tlačiť v autobuse s úplne iným cieľom ako v bežné ráno. Každý, kto používa na presuny vozidlá mestskej hromadnej dopravy vie, že deň čo deň ide o boj.

Mlynská dolina sa opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: imhd.sk)

V roku 2003 tak prekonali rekord, keď sa do autobusu s číslom 39 natlačilo 359 ľudí. Celý proces nastupovania trval približne 30 minút, potom sa dvere autobusu na pár sekúnd zavreli. Zúčastneným sa cieľ podarilo dosiahnuť. Každý, kto z autobusu vystúpil dostal ako dôkaz o spoluúčasti na Guinnessovom rekorde certifikát.

Mlynská dolina sa opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: imhd.sk)

Cesta za lepším výsledkom

Po rokoch sa história zopakuje a v Mlynskej doline sa opäť stretnú všetci, ktorí sa chcú podieľať na prekonaní doterajšieho rekordu. Výzva a pozvánka na udalosť koluje sociálnou sieťou Facebook. Organizátori potvrdili, že aj v tomto prípade bude slúžiť ako inak slávna 39tka. V prípade, že sa doterajší výsledok prekoná, bude ten nový zapísaný do slovenskej knihy rekordov. Akcia sa bude konať v utorok 16. mája od 8.20 do 8.50 hodiny. 

Mlynská dolina sa opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: imhd.sk)

Viac o téme: RekordAutobusBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu