Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mladík, ktorý mal zbiť Hedvigu, prehovoril: Je to výmysel!

Róbert B. z Nitry tvrdí, že obvinenia z útoku na Hedvigu sú vymyslené. Na identikit, ktorý popísala Hedviga, sa ale podobá. Zobraziť galériu (15)
Róbert B. z Nitry tvrdí, že obvinenia z útoku na Hedvigu sú vymyslené. Na identikit, ktorý popísala Hedviga, sa ale podobá. (Zdroj: Nový Čas)

NITRA - Muž, ktorý v médiách vyhlásil, že študentka maďarskej národnosti Hedviga Malinová (23) neklamala a tvrdil, že spoznal mladíka z identikitu, bude vypovedať na polícii. Až potom sa rozhodne, či v kauze bude vystupovať ako svedok. Nový Čas včera našiel Róberta B. z Nitry, ktorého označil za jedného z útočníkov, ktorí vlani 25. augusta mali napadnúť Hedvigu cestou do školy.

Róbert B. sa o obvineniach v súvislosti s útokom na Hedvigu Malinovú rozprávať trochu zdráhal. Nakoniec však prehovoril. „Je to úplná somarina,“ povedal.

Prečo začal muž tvrdiť, že práve on by mal mať niečo spoločné s útokom, nevie. Priznal, že sa poznajú. „Je to matkin bývalý spolužiak zo strednej školy,“ uviedol. Róbert tvrdí, že s ním nemal žiaden konflikt, ktorý by mohol spôsobiť, že sa rozhodol očierniť ho. Na otázku, či si vedel vysvetliť, prečo to urobil, odpovedal: „Neviem.“ Slová muža o tom, že by on mohol stáť za útokom, označil ako „výmysel“. V deň, keď mala byť Hedviga napadnutá, bol doma.

„Polícia sa medializovanými informáciami intenzívne zaoberá. Kým sa nepotvrdí alebo nevylúči dôveryhodnosť svedka, ako aj informácií, ktoré poskytol, nebudeme sa k prípadu vyjadrovať,“ povedal policajný hovorca Martin Korch. Muža, ktorý označil útočníka na Hedvigu, vypočuje polícia. Trestné stíhanie vo veci útoku neznámeho páchateľa na Hedvigu je naďalej zastavené. „Preto, lebo skutok sa nestal tak, ako bol oznámený,“ odôvodnil Korch.

Róberta B. polícia v súvislosti s útokom na Hedvigu preverovala už vlani. Mal však vtedy alibi. Hedvigin advokát Roman Kvasnica sa chce zúčastniť na vypočutí muža, ktorý ako páchateľa označil Róberta B. To mu však umožnia až potom, čo ho vyšetrovateľ do tejto úlohy postaví.

„V trestnom spise sa nenachádzala svedecká výpoveď osoby, ktorá bola označená ako jeden z možných páchateľov útoku proti Hedvige M. Ani výpoveď jeho matky, ktorá mala potvrdiť, že v kritickom čase spal doma,“ dodal Kvasnica.

MAĎARSKO: VERÍME VÁM!
Na najnovší vývoj v prípade Hedvigy Malinovej zareagovali aj politici v susednom Maďarsku. „Sledujeme každý pohyb v prípade. Ďalej čakáme na jeho vývoj,“ povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí György Odze. Aféra vyvolala národnostné vášne v Maďarsku aj na Slovensku. Uvedomuje si to aj Budapešť. „Veríme, že slovenská justícia bez ohľadu na akékoľvek tlaky dá bodku za prípadom,“ zdôraznil hovorca budapeštianskeho rezortu diplomacie.

POLÍCIA TVRDENIA PREVERÍ
Tvrdenia, ktoré najnovšie vniesol do prípadu študentky Hedvigy Malinovej muž z Nitry, polícia preverí. Podľa našich informácií je jeho dôveryhodnosť naštrbená. V minulosti bol spolužiakom jeho matky. Stretli sa vlani v jeseni, kde sa mu posťažovala, že si z jej syna kamaráti robia posmešky, keďže sa podobá na identikit muža, ktorý popísala Hedviga Malinová po údajnom napadnutí. Matka Róberta B. všetky obvinenia jej syna odmieta a tvrdí, že v čase útoku na Hedvigu doma spal.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu