Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Svedkovi v kauze Malinová vraj hrozí trest

Nový svedok označil údajného páchateľa len na základe sprostredkovaných informácií, ktoré vraj mohli byť skreslené.
Nový svedok označil údajného páchateľa len na základe sprostredkovaných informácií, ktoré vraj mohli byť skreslené.

BRATISLAVA - Mužovi, ktorý v predchádzajúcich dňoch pre médiá povedal, že pozná jedného z útočníkov na študentku maďarskej národnosti Hedvigu Malinovú, hrozí podľa televízie Markíza trest za vznesenie krivého obvinenia.

Muž totiž nechce vypovedať na polícii a údajného páchateľa označil len na základe sprostredkovaných informácií. Podľa polície si študentka incident vymyslela a vyšetrovanie prípadu zastavila.

Muž označil za jedného z páchateľov Róberta B. z Nitry. Vychádzal pritom z informácie, ktorú mu povedala Róbertova matka. Podľa nej si z jej syna robili posmešky vrstovníci. Vyhlasovali o ňom, že zbil Malinovú, pretože sa podobá na muža z identikitu. Na ňom vyšetrovatelia krátko po údajnom útoku na základe študentkinej výpovede načrtli možný výzor páchateľov.

Muž ešte v utorok pred médiami hovoril, že o útočníkovi sa dozvedel vďaka priznaniu jeho rodiny. Napriek tomu nechce vypovedať na polícii. "Polícii som nepovedal nič, ani nemienim. Polícia už ho mala (údajného útočníka) a nedokázala mu nič," povedal pre televíziu Markíza.

Vypočutie Róberta B. potvrdil aj policajný hovorca Martin Korch. Mladík bol podľa neho v skupine asi 600 osôb, ktoré na začiatku vyšetrovania policajti preverili. Vypočúvaný však podľa neho mal vierohodné alibi. Napriek tomu, že údajný svedok podľa Markízy vypovedať nechce, polícia ho plánuje predvolať, aby svoje slová vysvetlil.

Malinová minulý rok tvrdila, že ju v auguste prepadli a zbili v Nitre dvaja muži, pretože hovorila po maďarsky. Polícia však ešte na jeseň vyšetrovanie údajného útoku zastavila, pretože sa podľa nej vôbec nestal. Naopak z krivej výpovede obvinila neskôr samotnú Malinovú. Incident sa stal krátko po nástupe vlády Roberta Fica, ktorý vytvoril koalíciu so Slovenskou národnou stranou. SNS čelí kritike za protimaďarské vyhlásenia jej predstaviteľov. Po údajnom útoku na Malinovú sa vyostrili vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu