Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Výpoveď tajného svedka v kauze Malinová

Hedviga Malinová v súčasnosti čelí obvineniu z krivej výpovede
Hedviga Malinová v súčasnosti čelí obvineniu z krivej výpovede

BRATISLAVA/NITRA - Aféra údajne napadnutej študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej (23) sa nanovo zamotáva! Nový zvrat v kauze priniesla včerajšia výpoveď svedka z Nitry, ktorý tvrdí, že pozná identitu hlavného útočníka. Nám sa podarilo získať od televízie TA 3 nahrávku rozhovoru, v ktorej muž opisuje útok a samotného páchateľa...

Čo viete o tomto prípade?


- Viem o tom, že sa stal a na svedomí ho má jeden mladík z Nitry. R. B. z Nitry, ktorý sa tým ani netají, ale snaží sa zostať v anonymite a z dôverných, jemu blízkych kruhov mám potvrdené, že áno, ten skutok spáchal on.

Čo máte potvrdené?Je to dôveryhodné?


- Nerád by som sa vyjadroval, od koho to mám. Je to z blízkych rodinných kruhov a skutok sa stal v tom parku tak, ako ho opísala Hedviga Malinová. Chlapec, ktorý bol vtedy na obrazovke, a jeho portrét som poznal, bolo mi jasné, že to je on.

Teraz ho môžeme spoznať?


- V čase, keď sa skutok stal, bol holohlavý, takže opis mu zodpovedal. Teraz sa snaží svoj imidž trošku zakryť, nosí čierne dlhšie vlásky.

Čo konkrétne hovoril?


- Detaily presne neviem, viem len to, že sa ten prípad stal. Mám tiché priznanie z jeho rodiny, že sa to stalo.

On sa niekomu priznal?


- Áno.

Prečo ste sa rozhodli teraz prehovoriť pred médiami?


- Rozhodol som sa preto, že sa to ťahá už strašne dlho, a v podstate mi aj prekáža, že dievčina, ktorá za nič nemôže, nakoniec na to doplatí trestným stíhaním, že vinná je ona. Pritom ten skutok sa naozaj stal.

Je vám to ľúto?


- Je mi jej ľúto a už to ďalej nechcem počúvať. Aj za cenu, že sa vystavujem nejakému nebezpečenstvu. Je mi jasné, že ten skutok sa stal. Orgány činné v trestnom konaní by mali trochu zapnúť a ísť po indíciách, ktoré púšťam do éteru.

Čo viete o páchateľovi, patril k extrémistickému hnutiu?


- Nezaoberá sa ničím a patrí k extrémistom - nacionalistom, ktorí nenávidia Maďarov. Bohužiaľ, dievča bolo na nesprávnom mieste v nesprávnom čase a tento chlapec to využil.

Myslíte si, že to mohol technicky stihnúť, aby sa iekde schoval?


- Býval vtedy veľmi blízko, na opačnom brehu rieky Nitra. Nebol to problém, dobre tam poznal zákutia. V tom parku sa stretávali a tam ju aj zbili.

Prečo sa priznal rodine?


- On sa v podstate nepriznal. Jeho rodina na to prišla až vtedy, keď v televízii uvideli portrét. Sami boli prekvapení.

Potom sa im priznal?

- Po nejakom dohováraní, boli tam otázky a odpovede. Vycítili, že to bol on. Snažili sa to ututlať.

Ako ututlať?


- Čakali na reakciu, čo sa bude diať. Od polície vyšlo, že skutok sa nestal. Myslel si, že je v suchu. Polícia ho nevyšetrovala, zadržali ho v Trenčíne na polícii. Bola preňho matka, ale je čudné, že ho trenčianska polícia pustila.

Svedok pod drobnohľadom


Polícia muža pravdepodobne predvolá, aby podal vysvetlenie. „Ak má niekto akékoľvek informácie o trestnom čine, mal by to v prvom rade oznámiť orgánom činným v trestnom konaní, teda prokuratúre a polícii,“ dodal policajný hovorca Martin Korch. Minister Kaliňák neplánuje do prípadu zasahovať, podľa neho by však polícia nové informácie mala preveriť. Podľa informácií Nového Času polícia už preveruje dôveryhodnosť svedka. Jednou z možností je, že ide o vyrovnávanie účtov.

Na stránke spravodajskej televízie TA 3 si môžete pozrieť reportáž s výpoveďou svedka aj s reakciou policajného prezidenta Jána Packu a generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. K novej výpovedi v prípade Hedvigy Malinovej sa vyjadril aj jej právny zástupca Roman Kvasnica. Štábu TA3 sa podarilo skontaktovať sa s matkou údajného útočníka.

Polícia vypočuje muža, ktorý pozná páchateľa útoku na Malinovú >>

Svedok v kauze Hedviga Malinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu