Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šéf daniarov ukázal FOTO a nastal okamžitý rozruch: Daňové priznanie po novom, ľudia sa smejú!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Finančná správa prichystala pre urýchlenie podávania daňových priznaní veľkú novinku. Už nebudete musieť ani vystúpiť z auta, chváli sa šéf daniarov. Potom, ako zverejnil fotku novinky, sa spustila vlna posmešných reakcií. Poslancovi parlamentu táto novinka pripomína stav vecí v Afrike, nie modernú európsku krajinu.

"Skúšame odovzdávanie daňových priznaní „drive in“," pochválil sa šéf Finančnej správy na Facebooku. Fotku ako si podávajú daňové priznanie osoby v dvoch vedľa seba sotjacich áut zverejnil vo štvrtok. Vraj majú ísť v ústrety bežným Slovákom. "Chceme Vám vyjsť v ústrety, aby ste nemuseli pri podávaní daňových priznaní riešiť parkovanie. Zistili sme, že pre väčšinu z Vás je to často najväčšou záťažou," napísal Imrecze.

Šéf daniarov ukázal FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

A tak sa rozhodli, že budú preberať priznania bez toho, aby ste museli vystúpiť z auta! "Pomôže Vám to?", pýta sa šéf finančnej správy. Ľudia, ktorí zbadali túto fotku na Facebooku, zväčša nemohli tomu uveriť. Robí si Imrecze vtipy či je to naozaj tak? "To je myslené vážne? Lebo to vyzerá ako blbý pokus o vtip," napísala Lucinka.

Šéf daniarov ukázal FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Zaujímavé je, že iba pred vyše rokom daniari spustili nový informačný systém za 70 miliónov eur. Od toho si sľubujú menej administratívy a menšiu byrokraciu.

Burundi, nie Európa

Nad novinkou sa pozastavil aj nezaradený poslanec Miroslav Beblavý. "Chcem oceniť túto snahu, ale pri viac ako 100 miliónov eur len na nový informačný systém Finančnej správy by som očakával riešenia, ktoré viac pripomínajú Britániu a menej Burundi," napísal poslanec.

Pilotná novinka v Bratislave

Topky sa obrátili na vedenie Finančnej správy, aby viac prezradilo o chystanej novinke. "Daňovaci" sa touto novinkou chcú pripraviť na veľký nápor daňových priznaní. „Finančná správa každoročne zaznamenávala najväčšie sťažnosti daňovníkov na ťažké parkovanie pri Daňovom úrade Bratislava na Ševčenkovej ulici. Z toho dôvodu sme sa snažili vyjsť našim klientom v ústrety a nájsť inovatívne riešenie situácie, a to drive-in. Znamená to, že naši klienti  môžu využiť na podanie daňového priznanie mobilnú jednotku. Ide o vozidlo finančnej správy, ktoré  bude pred daňovým úradom, kde len podajú tlačivo, vezmú si potvrdenie a bez toho aby vystúpili môžu pokračovať v ceste. Ide o pilotný projekt a v prípade ak sa osvedčí, nevylučujeme takéto využitie aj v budúcnosti," odkázal František Imrecze prostredníctvom hovorkyne Patrície Macíkovej.

Viac o téme: DaneFrantišek ImreczeFinančná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu