Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Predpoveď počasia na víkend: Mierne ochladenie a nebezpečné chybičky krásy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Nasledujúci víkend bude meteorologicky nevyspytateľný. V niektorých oblastiach Slovenska sa dočkáte priam ukážkového počasia, inde ale prejaví odvrátenú tvár. Pozor si dávajte najmä na cestách a na horách.

Piatok

Posledný pracovný týždňa by mal byť oblačný až zamračený, ráno ojedinele s hmlou. Na viacerých miestach sa môže vyskytnúť dážď alebo prehánky, na východe územia sa však zrážky objavia len ojedinele. Snežiť by malo od výšky cca 900 metrov, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Neskôr budú zrážky ubúdať. Najvyššia denná teplota dosiahne 8 až 13, na strednom Slovensku a na Spiši väčšinou okolo 5 stupňov Celzia a teplota na horách vo výške 1 500 metrov vystúpi na okolo -2 stupňov Celzia.

Aké nebezpečenstvo na nás číha vo vzduchu? Výrazné oteplenie prináša veľa skúšok pre organizmus

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (6)

Pozor na poľadovicu a búrlivý vietor

Podľa informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa na cestách Žilinského a Banskobystrického kraja môže vytvárať poľadovica. Pre viaceré okresy platí výstraha I. stupňa do 10.00 h. SHMÚ tiež varuje pred silným vetrom, ktorý môže v častiach Prešovského a Košického kraja krátkodobo dosiahnuť rýchlosť 90 až 110 kilometrov za hodinu. V tejto súvislosti vydal SHMÚ výstrahu 1. stupňa, ktorá platí do sobotňajšieho (11.3.) rána do 3.00 h.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (6)

Sobota

Sobota bude polooblačná až oblačná, ojedinele na severe so slabým dažďom, od
cca 700 metrov so snežením. Najnižšia nočná teplota klesne na +1 až -4, na juhovýchode a juhozápade na okolo 3 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 7 až 12, na severe miestami 2 až 7 stupňov Celzia. Severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h) dosiahne v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h). Na juhu stredného Slovenska bude lokálne viať iba slabý vietor, v noci sa však živel na horách vybúri.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (6)

Výstraha prvého stupňa pred vetrom pre Prešovský a Košický kraj.
Zobraziť galériu (6)
Výstraha prvého stupňa pred vetrom pre Prešovský a Košický kraj.

Nedeľa

Záver víkendu bude jasný až polojasný. Sever a východ Slovenska zaplaví oblačnosť a kde-tu treba rátať aj so slabým dažďom a prehánkami, od cca 700 metrov môže aj snežiť. Najnižšia nočná teplota poklesne na -1 až -6, na juhovýchode na okolo +1 stupeň Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 6 až 11, na severe miestami na okolo 4 stupne Celzia. Viať by mal slabý, vo východnej polovici územia severný až severovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (6)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu