Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť ornitológa Petra objasnená: Svorku šiestich psov utratili, Roman (45) bude pykať

Peter zomrel po útoku psov Zobraziť galériu (3)
Peter zomrel po útoku psov (Zdroj: Foto FB, Tv Markíza)

BRATISLAVA - V polovici januára otriasla celým Slovenskom šokujúca správa o smrti mladého ornitológa Petra zo Stupavy. Na jeho doráňanom tele sa našlo množstvo stôp po útoku zvieratami. Policajti začali na prípade intenzívne pracovať, po vyšetrovacích úkonoch prišli s výsledkom. Muža dotrhala svorka šiestich psov. Ich majiteľovi teraz hrozí trest.

Incident sa stal v polovici januára. Peter bol vášnivý ornitológ k Devínskemu jazeru sa vybral sčítavať vtáctvo. ŽIaľ, domov za svojou tehotnou manželkou sa už nevrátil. Zomrel tam následkom vykrvácania z rán, ktoré na jeho tele ostali po uhryznutiach. Muži zákona začali okamžite konať a rozbehlo sa intenzívne vyšetrovanie, za akých okolností muž zomrel.  

"Z doposiaľ vykonaného vyšetrovania vyplýva, že dňa 14.januára malo 45-ročnému mužovi ujsť z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho Jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková.  

Smrť ornitológa Petra objasnená:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Svorku šiestich psov utratili 

Kriminalisti vykonali množstvo vyšetrovacích a procesných úkonov. Do trestného konania boli pribratí znalci na podanie znaleckých posudkov. "Dňa 10.02.2017 bol na základe predbežných záverov znaleckého posudku veterinárnym lekárom vykonaný úkon eutanázie šiestich psov," objasnila policajná hovorkyňa.


Prečítajte si aj:

Vyšetrovanie záhadnej smrti ornitológa (†34) naberá na obrátkach: Policajti odobrali vzorky psom


Ako dodala, po komplexnom posúdení podkladov dôležitých na objasnenie skutku a vykonaní všetkých potrených procesných úkonov vyšetrovateľ zniesol obvinenie z prečinu usmrtenia 45-ročnému Romanovi z Bratislavy. V prípade preukázania viny hrozí majiteľovi trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Smrť ornitológa Petra objasnená:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Polícia upozorňuje

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v súvislosti s vyšetrovaním prípadu úmrtia 34-ročného muža zo Stupavy zdôrazňuje majiteľom psov ich povinnosti. Podľa ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, za psa vždy zodpovedá držiteľ psa alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad. Práva a povinnosti fyzických a právnických osôb vo veterinárnej oblasti upravuje zákon o veterinárnej starostlivosti, ktorý ukladá vlastníkovi alebo držiteľovi zvieraťa povinnosť zabezpečiť opatrenia na zabránenie jeho úteku.

Viac o téme: PsyUsmrtenieútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu