Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanci telefonujú drahšie!

V parlamente funguje rakúska i maďarská mobilná sieť
V parlamente funguje rakúska i maďarská mobilná sieť

BRATISLAVA - Budova slovenského parlamentu je vskutku medzinárodná. V jej útrobách sa totiž namiesto našej mobilnej telefónnej siete zobrazuje na mobiloch rakúska alebo maďarská sieť. To však neteší poslancov a pracovníkov parlamentu. Tí totiž často vďaka slabému slovenskému signálu telefonujú cez roaming, čo sa negatívne odzrkadľuje na ich faktúrach.

Podľa poslancov je v parlamente tento problém odvtedy, ako začali existovať mobilné telefóny. „Chytám dosť často rakúsku a aj maďarskú sieť. Potom mi to účtujú ako roaming a ja mám vysoké faktúry,“ sťažuje sa Katarína Cibulková z SDKÚ. „Ja som si nastavila ručnú voľbu operátora, ale predtým som chytala hlavne rakúsku sieť A1,“ tvrdí poslankyňa SDKÚ Jarmila Tkáčová. „So signálom je tu naozaj veľký problém,“ dodáva poslanec SDKÚ Pavol Frešo.

„Pokiaľ ide o presah signálu zahraničných operátorov, vzhľadom na polohu budovy NR SR tomu nie je možné zabrániť,“ tvrdí hovorca spoločnosti T-Mobile Andrej Gargulák.

„Pokrytie signálom v parlamente je v najvyššej kvalite, potvrdili to aj merania," nesúhlasí hovorca operátora Orange Peter Tóth.

Najlepší recept na predražené faktúry a problémy so sieťami nám prezradil poslanec KDH Peter Gabura: „Nie, nemám problém so sieťou, ja mám v parlamente mobil väčšinou vypnutý.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu