Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na Facebooku sa šíri nebezpečný podvod: Zadarmo 100 eur od Tesca, realita je niekde inde

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Andrew Matthews/PA via AP)

BRATISLAVA – Internetom sa začal šíriť podivný odkaz, ktorý zákazníkom Tesca sľubuje nákupný kupón v hodnote sto eur. Ukázalo sa, že ide o netradičný vírus, ktorý zneužíva dôveru ľudí. Obchodný reťazec zákazníkov vyzval, aby podvodníkom nenaleteli a na odkaz neklikali.

Podvodníci na šírenie falošného kupónu využili sociálnu sieť Facebook. Zákazníkom na sa profile zobrazuje upútavka na 100-eurový kupón, ktorý môžu získať zadarmo po kliknutí na odkaz. Dôverčivcom sa následne zobrazí gratulácia s výzvou, aby sa zapojili do prieskumu a odpovedali na tri z otázok týkajúcich sa nakupovania v Tescu.

Internetom sa opäť šíri podvodná správa: Rómovia majú na Slovensku lieky zadarmo

„Pozor, ide o podvod! Nenechajte sa zlákať súťažami, ktoré nie sú na našej oficiálnej Facebook stránke. Robia ich podvodníci, ktorí vás chcú obrať o peniaze, získať vaše údaje do databázy alebo môže ísť aj o vírus,“ varovala na Facebooku spoločnosť Tesco.

Na Facebooku sa šíri
Zobraziť galériu (3)

Informácie o podvodnom kupóne sa objavili aj na stránke Hoax.sk, podľa ktorej nejde o vírus, takže po kliknutí na odkaz sa nemusíte obávať, že prídete o cenné súbory v počítači. Stránka však upozornila, že veľmi často v podobných prípadoch o vírus ísť môže. Po kliknutí na odkaz a zodpovedaní otázok v tomto prípade ľudia získavajú falošný kupón v hodnote sto eur pod podmienkou, že budú reklamu na kupón zdieľať na Facebooku. Tak sa podvod šíri reťazovou reakciou ďalej bez toho, aby sa musel infiltrovať do počítača.

Na Facebooku sa šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: PodvodTescoFalošný kupón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu