Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Duray sa ospravedlnil Simonovi

Miklós Duray Zobraziť galériu (2)
Miklós Duray

BRATISLAVA - Bývalý minister pôdohospodárstva Zsolt Simon sa nakoniec nebude súdiť s podpredsedom opozičnej SMK Miklósom Durayom za výroky, ktorými spochybnil regulérnosť jeho zvolenia za predsedu okresnej organizácie SMK v Rimavskej Sobote.

Duray sa dnes totiž Simonovi ospravedlnil. Osobný list pošle aj všetkým delegátom konferencie SMK v Rimavskej Sobote. "Verejné ospravedlnenie pána Duraya prímam a dúfam, že sa niečo podobné v SMK už nebude opakovať," povedal dnes Simon ČTK po stretnutí s Durayom a predsedom strany Pálom Csákym. Podľa vyhlásenia tlačového odboru SMK strana týmto považuje záležitosť za ukončenú.

Duray hovoril podľa Simona pri marcovom víťazstve exministra na okresnom sneme v Rimavskej Sobote o zmanipulovanej voľbe a kupovaní hlasov. Duray však odmietol, že by hovoril priamo o kupovaní hlasov. Dodatočne povedal, že mal z rokovania rimavskosobotskej SMK iba zlý pocit.

Ospravedlňujúci list pošle Duray aj delegátom straníckej konferencie v Michalovciach, ktorej priebeh tiež údajne spochybnil.

Kontroverzný podpredseda SMK Duray dopomohol podľa politológov k víťazstvu v straníckych voľbách súčasnému predsedovi Csákymu. Ten sa však snaží, aby sa jeho podpredseda na verejnosti príliš nevyjadroval. Duray v minulosti čelil kritike pre požiadavky autonómie pre polmiliónovú maďarskú menšinu na juhu Slovenska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu