Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Skylink opäť zvýšil ceny: Cítime sa podvedení, tvrdia zákazníci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, ktorú na Slovensku využíva mnoho domácností od marca zvýšil cenu za tzv. servisný popatok. V praxi to znamená, že užívateľ si mesačne priplatí za sledovanie základného balíčka programov skoro 5 eur.

V minulosti pritom Skylink lákal zákazníkov na možnosť sledovať televízne programy bez poplatku. Do redakcie Topky.sk nám prišlo niekoľko rozhorčených reakcií divákov, ktorí sa s praktikami prevádzkovateľa televízneho vysielania nestotožňujú: „Keď nás pred dvomi rokmi lákali, aby sme si nainštalovali satelit a využívali Skylink, tvrdili, že jediná investícia bude spojená s inštaláciou, kúpou satelitu, set top boxu a dekódovacej karty. Zaplatili sme asi dvesto eur s tým, že už nikdy nebudeme musieť platiť ďalšie poplatky, tak ako nám to sľúbili. S manželom nezarobíme tisíce, nemôžeme si dovoliť platiť takéto peniaze. Je to od nich neseriózne, mali by ste na to upozorniť,“ píše v maili naša čitateľka Anna.

Podobné sklamanie zažil aj František: „Je to podvod. Najprv sľubovali veľa programov zadarmo. Dnes nemám ani veľa programov a musím platiť veľa peňazí,“ napísal nahnevaný divák.

Servisný poplatok sa po novom zvýši na takmer 5 eur mesačne. Vedenie Skylinku zvýšenie cien vysvetľuje po svojom: „Zmena cenníka odráža postupný presun nákladov súvisiacich so satelitným prenosom televíznych programov z vysielateľov na našu spoločnosť. To v spojení so stále širšou programovou ponukou a prechodom na HD kvalitu vysielania výrazne ovplyvňuje naše hospodárenie,“ uviedol prevádzkovateľ platformy, spoločnosť M7 Group na svojej webovej stránke.

Skylink opäť zvýšil ceny:
Zobraziť galériu (2)

Programová ponuka základného balíka Digital sa ale podľa medializovaných informácií nijakým spôsobom nerozšírila, naopak, tak ako Skylink stiahol zo svojej ponuky Primu HD, bude postupne nútený stiahuť zo svojej ponuky tie české kanály, ktoré nemajú vo vzťahu k SR vysporiadané svoje licenčné práva.

Viac o téme: PoplatkySkylink
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu