Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šesť takáčovcov pôjde do basy: Medzi nimi olympionik Jagnešák

Milan Jagnešák
Milan Jagnešák (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica vzal dnes do väzby šiestich obvinených z bratislavskej skupiny takáčovcov.

"Do väzby bolo vzatých šesť osôb a prepustených bolo sedem osôb," povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči rozhodnutiu ŠTS podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Do väzby ide jeden z bossov skupiny Ľubomír K. prezývaný Kudla a aj bývalý kandidát na prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Milan J.

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS vzal dnes do väzby šesť osôb. Dôvodmi väzby sú obava z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné," informovala dnes hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Výsluchom obvinených začal v utorok (31.1.) sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, rozhodovať o návrhu na vzatie do väzby 13 členov obávanej skupiny známej ako takáčovci. Na súd ich priviezli kukláči, vrátane údajného bossa gangu Ľubomíra K. Národná kriminálna agentúra ich zadržala 29. januára v Bratislave a okolí. Ľubomír K. sa na polícii prihlásil sám.

Ako v utorok potvrdil prokurátor ÚŠP Alexander Bíró, muži patria do skupiny zvanej takáčovci. Čelia obvineniu predovšetkým "zo založenia zločineckej skupiny, hrubého nátlaku – vydierania a podvodu na najvyšších odsekoch". U niektorých žiada väzbu pre obavu, aby nemohli pôsobiť na spoluobvinených alebo svedkov, a tým mariť vyšetrovanie. U niekoho aj preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti a tiež pre obavu, že by sa dal na útek alebo sa skrýval. Podľa prokurátora ÚŠP obvinenia sa týkajú skutkov staršieho dáta, od roku 2009 až doposiaľ.

Viac o téme: TakáčovciMafiaMilan Jagnešák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu