Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V rukách štátu krachoval: VOP zažíva pod súkromným vedením rozmach

Vojenský opravárenský podnik Trenčín Zobraziť galériu (4)
Vojenský opravárenský podnik Trenčín (Zdroj: red)

TRENČÍN - Ani jeden z ministrov obrany nedokázal štátne vojenské opravovne naštartovať. VOP v Trenčíne každý rok vykazoval stratu, ktorú musel vykryť štát. Od roku 2014 prevzal podnik súkromník. Za viac ako dva roky ho dostal do čiernych čísiel a dnes pomaly nestačí vyrábať kvôli obrovskému dopytu zahraničných firiem.

“Podnik sme prevzali s cieľom ožviť výrobu a dať prácu ľuďom z regiónu. Momentálne zamestnávame 300 ľudí a realizujeme až 95% výkonov do zahraničia,” opisuje úspešný príbeh šéf spoločnosti MSM Group Marían Goga.  

Prevádzka v Trenčíne je tiež zameraná na opravy pozemnej vojenskej opravárenskej techniky pre Ministerstvo obrany.  “V decembri minulého roka sme úspešne dokončili a odovzdali zákazníkovi prototypové sady modernizovaných ucelených zbraňových systémov. Táto zákazka pre zahraničného odberateľa bude dávať prácu ľudom zamestnaných na prevádzke v Trenčíne nasledujúce 3 roky,” vysvetlil stratégiu podniku Goga.

Okrem iného sa závod v Trenčíne zaoberá aj opravami bojových vozidiel a ich motorov pre zahraničných odberateľov. Osobitne je v závode situované certifikované servisné pracovisko značky TATRA. Závod tiež plánuje rozšíriť svoje činnosti o opravy a revízie cisternových vozov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu