Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Úkladná vražda nitrianskeho podnikateľa Dalibora (†44): Obvineného prepustili na slobodu

Podozriví z úkladnej vraždy Zobraziť galériu (2)
Podozriví z úkladnej vraždy (Zdroj: Foto: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Vlani v auguste otriasla celým Slovenskom správa o brutálnej poprave nitrianskeho podnikateľa Dalibora (†44). Do väzby vtedy posadili dvoch podozrivých. Dnes jedného z nich sudca prepustil.

Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes prepustil z väzby Miroslava Ž., stíhaného v kauze úkladnej vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora Palatického. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd. Dôvodom na prepustenie sú najmä zdravotné problémy obvineného. 

Podnikateľ zomrel pre nitrianskym podnikom
Zobraziť galériu (2)
Podnikateľ zomrel pre nitrianskym podnikom  (Zdroj: Tip čitateľa)


Prečítajte si aj:

Detaily vraždy podnikateľa z Nitry: Prvé FOTO páchateľov! Sledovanie a osudný výstrel


Podnikateľa zavraždili v piatok 26. augusta 2016 predpoludním pred penziónom na Kláštornej ulici v Nitre. Zastrelili ho samopalom vzor 58. So 49-ročným Miroslavom Ž. je stíhaný aj 57-ročný Štefan R. z Nitry, ktorý mal strieľať. Do väzby ich sudca vzal 31. augusta. Proti väzbe podali obaja sťažnosť, ale Najvyšší súd SR im nevyhovel. Obaja sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania v spolupáchateľstve. Hrozí im trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

 

Viac o téme: VraždaPodnikateľNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu