Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Detaily vraždy podnikateľa z Nitry: Prvé FOTO páchateľov! Sledovanie a osudný výstrel

Z vraždy obvinení muži Zobraziť galériu (5)
Z vraždy obvinení muži (Zdroj: Foto: SITA)

BRATISLAVA - Od brutálnej popravy kontroverzného podnikateľa Dalibora (†44) z Nitry ubehlo len niekoľko dní. Polícia rýchlo konala a chladnokrvnú vraždu objasnila. Sudca už posadil dvoch obvinených do väzby, kde budú čakať na svoj ďalší osud. Prinášame vám detaily surovej vraždy.

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu pracovisko v Banskej Bystrici dnes vzal do väzby dve osoby obvinené z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Dôvodom väzby je možná obava z úteku," informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.  Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. 

Podnikateľa Dalibora zavraždili v piatok 26. augusta predpoludním pred penziónom na Kláštorskej ulici v Nitre. Páchateľ ho zastrelil samopalom vzor 58. Obvinený 49-ročný Miroslav Ž. po vzatí do väzby pre médiá povedal, že to urobil preto, lebo ho pripravili o penzión a dom. S Miroslavom Ž. je stíhaný aj 57-ročný Štefan R. z Nitry.  

Dalibora zavraždili pred penziónom v Nitre
Zobraziť galériu (5)
Dalibora zavraždili pred penziónom v Nitre  (Zdroj: Tip čitateľa)

Detaily surovej popravy

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry oboch mužov obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a tiež z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Organizátorom vraždy mal byť Miroslav Ž. (59), pričom jeho motívom mal byť majetkový prospech, a to prinavrátenie nehnuteľnosti, kvôli ktorej mal mať s obeťou konflikty. Na ich vyriešenie mal osloviť Štefana R. (57) s návrhom na „odstránenie“ Dalibora P. (44)," opísala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová. Podľa našich informácií Štefan prebýval v Miroslavovom dome. Prinavrátiť nehnuteľnosť súdnou cestou považoval za zdĺhavé, preto sa so Štefanom dohodli, že to urobia po svojom.  

Obvinený Miroslav
Zobraziť galériu (5)
Obvinený Miroslav  (Zdroj: SITA)


Prečítajte si aj:

Zvrat v prípade chladnokrvnej popravy podnikateľa Dalibora v Nitre: Dvaja obvinení z vraždy


Dalibora páchateľ chladnokrvne zastrelil v piatok 26. augusta. Podľa polície otrasnému činu predchádzalo niekoľkodňové sledovanie s cieľom zistiť trasy, po ktorých sa podnikateľ pohyboval, a jeho návyky. Dalibor v osudné ráno prišiel na svojom aute do nitrianskeho penziónu pod Zoborom, kde ho už mal čakať Štefan R. s nabitým samopalom. Výstrel zaznel v momente, keď Dalibor vystupoval z auta. Smrteľná rana ho zasiahla do hrudníka.

Obvinený Štefan
Zobraziť galériu (5)
Obvinený Štefan  (Zdroj: SITA)

"Počas troch dní intenzívneho vyšetrovania príslušníci Národnej kriminálnej agentúry vykonali štyri domové prehliadky, päť prehliadok iných priestorov, nariadili expertízne skúmanie z odborov balistiky a iných odvetví kriminalistického skúmania, ako aj množstvo výsluchov a operatívnych previerok, čo viedlo k objasneniu prípadu a v pondelok (29. 8.) k obvineniu dvoch osôb," ozrejmila Baloghová. Za úkladnú vraždu hrozí obvineným trest odňatia slobody na 25 rokov alebo na doživotie.  

Viac o téme: VraždaDaliborNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu