Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Alžírsko nás už požiadalo o vydanie teroristu z Al-Káidy

Takto vyzerá identikit teroristu Labsiho, ktorý sedí v slovenskej base.
Takto vyzerá identikit teroristu Labsiho, ktorý sedí v slovenskej base.

BRATISLAVA - Terorista Mustafa Labsi (37), ktorý je v slovenskom väzení, zostane pravdepodobne za mrežami.

Podľa našich informácií totiž Alžírsko doručilo minulý týždeň žiadosť o jeho vydanie. V súčasnosti sa čaká na ďalšie podklady. Labsi je na zozname teroristov, pátral po ňom Interpol.

Zatiaľ sedí v bratislavskom Justičnom paláci a dnes mu mala vypršať 45-dňová predbežná väzba. „Neoficiálna žiadosť o jeho vydanie aj so zatykačom dorazili na Slovensko už druhého mája. Na ich základe bol môj klient vzatý do predbežnej väzby,“ povedal jeho právnik Milan Menyhart. Policajný zdroj tvrdí, že na Slovensko dorazila minulý týždeň aj ďalšia žiadosť o vydanie do domovskej krajiny. Na jej základe sa začalo samotné vydávacie konanie. Túto informáciu nám však advokát potvrdiť nevedel. Za Mustafom Labsim sa do väzenia chystá dnes. Terorista je v Alžírsku hľadaný pre závažnú trestnú činnosť. Amnesty Internacional tvrdí, že mu hrozí mučenie alebo aj trest smrti.

„V prípade, že by alžírska strana nestihla dodať potrebné dokumenty, polícia má pripravené opatrenia, aby sa Labsi voľne nepohyboval po Slovensku,“ tvrdí nemenovaný policajný zdroj. Mustafa Labsi patril do skupiny GSPC napojenej na Al-Káidu. Je podozrivý aj z výcviku 19 teroristov, ktorí 11. septembra 2001 zaútočili na americké Dvojičky a Pentagón.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu