Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matejkovi zostáva už len pár chvíľ života, otca má za mrežami: Kiskova amnestia môže rozhodnúť

Kiska s rodinou malého Matejka Zobraziť galériu (7)
Kiska s rodinou malého Matejka (Zdroj: repro foto TV JOJ)

BRATISLAVA - Nočná mora pre každú matku. Keď sa Veronika dozvedela diagnózu svojho malého synčeka, iba ťažko hľadala slová. No pre rodinu to nebola jediná rana. Manžel Veroniky sedí v base za nesplatené dlžoby. K aspoň malej náplasti na rodinné problémy môže dopomôcť prezident Andrej Kiska. Rozhodne sa pre svoju prvú amnestiu?

Pred rokom ich jedinému synčekovi diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu a jeho stav sa každým mesiacom zhoršuje. „Na Vianoce začal kriviť ručičku a potom som si všimla, že mu začalo z ručičky všetko padať. Potom očkom začal škúliť. V pondelok sme sa dostali na Kramáre na neurológiu a v stredu sme už mali výsledok z magnetickej rezonancie, že teda má nádor na mozgovom kmeni. To bol prvý šok a druhý šok bol deň na to, že vôbec sa ani nechcú pustiť do odobratia vzorky kvôli tomu, že na tom mozgovom kmeni sú všetky životne dôležité funkcie,“ prezradila matka detaily hrôzostrašnej diagnózy malého chlapčeka.

Matejkovi zostáva už len
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TV JOJ)

Nikto, ani samotní lekári, nedokážu predpovedať, ako na tom Matejko bude o pár mesiacov. „Najhoršie bolo, keď nám oznámili, že si ho máme užiť, kým ešte je. A ja som bol tu,“ povedal otec. A do tohto problému sa vložil Vilo Rozboril, moderátor V siedmom nebi na TV JOJ.

Matejkovi zostáva už len
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TV JOJ)

Zlým zdravotným stavom netrpí iba malý Matejko. Pohoršilo sa aj Veronike. Má cukrovku a jej hladina cukru nebezpečne kolíše. Práve preto jej lekári odporučili, aby s dieťaťom nezostávala doma sama. Prosila kompetentných, aby jej muža prepustili, alebo aby si trest odpykal v inom čase. Všetko márne.

Matejkovi zostáva už len
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TV JOJ)

Nádej svitla až v momente, keď sa o tomto prípade dozvedel prezident Slovenska Andrej Kiska. Rodina by po jeho amnestii mohla byť po dlhom čase opäť spolu. „Dostávam veľa žiadostí o milosť a toto bola prvá, ktorú som udelil. Keď som čítal tento príbeh, tak sa mi slzy tisli do očí. Mal som možnosť chodievať na detskú onkológiu  a som veľmi rád, že som aspoň takouto formou mohol pomôcť, pretože v tom najcennejšom pomôcť neviem. Je ešte veľa vecí, ktoré potrebujeme v našej krajine zmeniť, aby sme boli skutočne modernou krajinou. Toto je jednou z nich – myslieť na tých, ktorí v živote mali obrovskú smolu,“ povedal prezident na margo prípadu.

Urobí to Kiska alebo nie? Uvidíte V siedmom nebi už v nedeľu večer v televízii JOJ.

Viac o téme: VäzeňMatejAndrej KiskaV siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu