Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kiska zachránil ženu pred väzením: Stali sa nečakané udalosti, ale má to jednu podmienku

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Tridsaťdva ročná a odsúdená žena si môže vydýchnuť. Prezident Kiska jej udelil milosť. Napriek tomu, že za svoje činy bola právoplatne odsúdená, na výkon trestu nenastúpila. Medzitým sa ale udiali nečakané veci a prezident sa rozhodol konať. Má to však jednu podmienku.

"Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska udelil podmienečnú milosť 32-ročnej žene V. H., ktorá bola odsúdená na 4 roky pred 4 rokmi, ale doteraz jej súd nenariadil výkon trestu, teda nastúpenie do väzby," informovala nás Kancelária prezidenta. Žena sa medzitým zamestnala, vedie bezúhonný život a ba čo viac, narodilo sa jej dieťa, o ktoré sa stará ako slobodná matka.

Jedna podmienka

Od spáchania skutku uplynulo už 8 rokov a účel trestu a výchovné účinky už podľa Kisku pominuli. "Prezident pri posudzovaní žiadosti o milosť prihliadol najmä na tú skutočnosť, že od spáchania skutku uplynulo už viac ako osem rokov a samotný výkon trestu a jeho preventívne účinky u nej už stratili svoj účel."

Šťastnej žene však dal jednu podmienku. Milosť dostala pod podmienkou, že po dobu piatich rokov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská sa v predkladacej správe pre prezidenta priklonila skôr k udeleniu milosti pre odsúdenú.

Opletačky s drogami

"Odsúdená žena bola odsúdená za spáchanie trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spolupáchateľstvom na výkon trestu do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," tvrdí prezidentov úrad. V minulosti nebola žena súdne trestaná a nemala za sebou ani žiadny priestupok. Na záver prezident dodal, že postupoval podľa zákona o udeľovaní milosti.

Viac o téme: MilosťAmnestiaAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu