Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na východe Slovenska sa zrútila strecha školy: Nevydržala nápor snehu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

UBĽA - Chvíle hrôzy prežili dnes žiaci, ale aj učitelia v základnej škole v Ubli. Pod obrovskou ťarchou snehu sa zrútil strop. V čase desivého incidentu sa v budove nachádzalo približne 30 detí.

"Vyučovanie prebiehalo normálne, ale keď sme videli, že začal praskať múr v triedach, okamžite sme evakuovali deti zo školy. Nikomu sa nič nestalo," priblížila starostka obce Nadežda Sirková.

Dobrovoľní hasiči sa podľa jej slov momentálne snažia odstrániť sneh zo strechy. "Zachraňujeme už aj prvý pavilón, lebo aj tam sa bojíme, aby sa nám neprelomila strecha," uviedla s tým, že čakajú na hasičov, aby pomohli pavilón prekryť celtou. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, na miesto boli vyslaní príslušníci Záchrannej brigády HaZZ v Humennom a sninskí hasiči.

Podľa Sirkovej bude musieť budovu prísť obhliadnuť aj statik, keďže v triedach sú popraskané steny. "Predpokladám, že strecha sa bude musieť urobiť celá nová," dodala s tým, že poškodený je aj obvodový múr. Ostatné budovy v obci majú rovné strechy, dúfa, že to vydržia. V Ubli, ako dodala, husto sneží odvčera, je tam aj meter snehu.

 

Viac o téme: Strecha ŠkolaUbľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu