Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Za smrť dvojročnej Mirky má nemocnica zaplatiť milión korún

Mirka Paľková († 2) zomrela začiatkom januára.
Mirka Paľková († 2) zomrela začiatkom januára.

ZVOLEN - Za smrť dvojročného dieťaťa z Hriňovej spôsobenú chybou lekárov musí zvolenská Nemocnica s poliklinikou (NsP) Vaše zdravie zaplatiť pokutu milión korún.

Agentúre SITA to dnes potvrdila hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Annamária Higginsová. „Správne konanie je právoplatne uzavreté, nemocnica sa vzdala odvolania. ÚDZS tiež v tomto prípade podal na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, pretože nebola poskytnutá zdravotná starostlivosť lege artis,“ povedala Higginsová.

Dvojročnú Miroslavu z Hriňovej hospitalizovali vo zvolenskej NsP koncom januára pre zvýšené teploty. V utorok 30. januára ráno ju v kritickom stave previezli do banskobystrickej detskej nemocnice, kde ju už nedokázali zachrániť a v ten istý deň zomrela. Príčinou smrti bola otrava krvi spôsobená hnisavým zápalom obličiek.

ÚDZS ukončil v tomto v prípade dohľad v marci s výsledkom, že počas hospitalizácie na detskom oddelení NsP Zvolen nebola Miroslave poskytnutá potrebná zdravotná starostlivosť - tamojší lekári neurčili správnu diagnózu a následne neposkytli včas účinnú liečbu. Doteraz prebiehalo správne konanie o určenie nápravných opatrení a výšky Rodičia zosnulej Miroslavy tiež podali trestné oznámenie a neskôr aj žalobu o náhradu škody.

Reakciu NsP Zvolen sa dnes nepodarilo získať, pretože podľa sekretárky riaditeľa sa o tomto prípade vyjadruje len riaditeľ Erik Valovič, ktorý je však do konca týždňa v zahraničí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu