Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poplach v Nízkych Tatrách: Ruskému lyžiarovi letel na pomoc vrtuľník

(Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Posádka leteckých záchranárov Air-Transport Europe (ATE) z Banskej Bystrice letela dnes popoludní na pomoc 25-ročnému lyžiarovi ruskej národnosti, ktorého v lyžiarskom stredisku Chopok juh našli v bezvedomí ležať členovia Horskej záchrannej služby (HZS). TASR o zásahu informovala hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

„K zranenému mužovi bola privolaná aj rýchla zdravotná pomoc, ktorá mu v spolupráci s HZS poskytla primárne ošetrenie. Keďže sa zdravotný stav pacienta začal zhoršovať, následne boli do terénu privolaní i leteckí záchranári,“ uviedla Hopjaková.

Pilot vrtuľníka podľa jej vyjadrenia pristál na vhodnej pristávacej ploche na Táľoch, kam ho previezli pozemní záchranári. „Lekárka leteckých záchranárov si pacienta, ktorý bol už pri vedomí, no dezorientovaný, prevzala do svojej starostlivosti,“ dodala hovorkyňa s tým, že po doplnení liečby ho posádka preložila na palubu vrtuľníka. V stabilizovanom stave s poruchou vedomia ho potom letecky transportovala na urgentný príjem Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Viac o téme: ZáchranáriLyžiarVrtuľník Nízke TatryRus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu