Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Škandalózny plastický chirurg prvýkrát prehovoril: V skutočnosti je to úplne inak

Yassine Ghazi Zobraziť galériu (5)
Yassine Ghazi (Zdroj: reprofoto tv markíza)

BRATISLAVA – Škandál okolo nezákonných plastických operácií na bratislavskej klinike Adelaise Clinique prepukol v októbri. Chirurg Yassine Ghazi, ktorý mal pacientky operovať bez atestácie, vtedy zmizol pod čiernu zem a nebolo sa s ním možné spojiť. Teraz však prvýkrát prehovoril a začal sa obhajovať.

Mlčanie Yassina Ghaziho sa podarilo prelomiť televízii Markíza, ktorá v reportáži zverejnila rozhovor s kontroverzným chirurgom. Lekár mal okrem Sloveniek operovať aj množstvo zahraničných pacientok v iných krajinách.

Nové detaily o falošnom plastickom chirurgovi: Vyštudoval na Slovensku, razia kvôli dokumentom!

Ghaziho prípad vyplával na povrch po tom, ako na sociálnych sieťach zverejňoval fotografie klientok z operačného stola a objavili sa pacientky, ktoré s operáciou neboli spokojné. Lekár tvrdí, že klientky o fotografiách vedeli a súhlasili s nimi. Na fotkách podľa jeho slov nie sú Slovenky.

Ďalší škandál falošnej plastickej chirurgie: Operácia kŕčových žíl skončila amputáciou nohy

„Deväťdesiat percent toho, čo hovorili, nie je pravda,“ vyhraňuje sa lekár voči tvrdeniam, ktoré zazneli v médiách a ktoré mu pripisujú vinu. Ako ďalej povedal, hoci má inde vo svete ako lekár meno, na Slovensku mu robili administratívne problémy, preto klinika fungovala bez oficiálneho povolenia. Bratislavská župa s ním údajne dostatočne nespolupracovala, za čím stoja osobné kontakty a zneužitie právomoci.

Škandalózny plastický chirurg prvýkrát
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Bez nutnosti celkovej anestézie

Nejde len o licenciu, ktorá zariadeniu chýbala, ale aj o atestáciu, bez ktorej Ghazi podľa svedkyne zo Slovenska operoval. Pacientka tvrdí, že jej lekár operoval prsník iba v lokálnej anestézii až 14 hodín. „To je naozaj smiešne... Nerobíme anestéziu, lebo tu na to nemáme prístroj,“ reagoval lekár s dodatkom, že operácia prebiehala novým moderným spôsobom bez nutnosti anestézie.

Škandalózny plastický chirurg prvýkrát
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Ghazi ďalej doplnil, že si ne Slovensku neurobil atestáciu, pretože by tak nemohol zložiť inú skúšku, na ktorej pracuje. Počas operácií mal byť podľa jeho vyjadrenia prítomný aj iný atestovaný lekár, napríklad istý profesor z Mexika, ktorého nechcel menovať.

Škandalózny plastický chirurg prvýkrát
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

 „Ten názov falošný plastický chirurg bol veľmi nepodarený. Ľudia musia vedieť, čo je estetická chirurgia. My tu nemáme chorých ľudí,“ podotkol Ghazi na margo obvinení. Klinika čelí pokute vo výške 33-tisíc eur a prípadom sa zaoberá aj polícia. Podrobnosti prebiehajúceho vyšetrovania však momentálne nie sú známe.

Škandalózny plastický chirurg prvýkrát
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Viac o téme: Plastický chirurgYassine Ghazi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu