Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové detaily o falošnom plastickom chirurgovi: Vyštudoval na Slovensku, razia kvôli dokumentom!

Yassine Ghazi Zobraziť galériu (4)
Yassine Ghazi (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

BRATISLAVA - Na prípad falošného plastického chirurga, ktorý v Bratislave fungoval bez povolenia, upozornil šéf Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo aj kompetentných v Rakúsku a Česku. Napísal preto list viedenskému primátorovi Michaelovi Häuplovi a českému ministrovi zdravotníctva Svatoplukovi Němečkovi. Odpísalo však, že súkromné ordinácie nie sú v jeho gescii.

Na internete boli v minulosti napríklad informácie o pôsobení tohto lekára v estetickom centre v českej Plzni. Či tam však naozaj pôsobil, nie je jasné. "U nás nebol evidovaný ako člen a ani ako hosťujúci lekár. Neviem o ňom nič. Nie som schopný overiť, či v ČR ako plastický chirurg pracoval, ale ak by to tak bolo, bolo by to v rozpore so zákonom," povedal prezident Českej lekárskej komory Michal Sojka. Členstvo lekárov v nej je povinné.

Na stránke spomínaného českého inštitútu, ktorá už nie je nedostupná, sa pri mene Yassine Ghazi Abou Ghoneim spomínalo jeho pôsobenie na súkromných klinikách vo Viedni, Belgicku, Veľkej Británii aj Bratislave. Všeobecné lekárstvo mal vyštudovať na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Tá má absolventa s takýmto menom z roku 2002. V štúdiu mal pokračovať na Slovenskej zdravotníckej univerzite.

Nové detaily o falošnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Bratislavský samosprávny kraj Adelais Clinique, ktorá nemala potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, stopol činnosť. Voči klinike začal správne konanie, hrozí jej pokuta približne 33.000 eur. Prípad rieši polícia aj Slovenská lekárska komora. Tá potvrdila, že spomínanému lekárovi nevydávala žiadnu licenciu. Neeviduje tiež, že by mal špecializáciu. Vyplýva to aj z jeho kódu zdravotníckeho pracovníka.

Nové detaily o falošnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Prípadom sa už zaoberá polícia. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou zariadenie kontrolovať nemôže, keďže nie je poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. Frešo však dnes avizoval, že kraj si v rámci správneho konania vyžiada od zariadenia zdravotnú dokumentáciu klientov a úrad prizve. "Nezostane to nevyšetrené," zdôraznil Frešo. Verí, že potrebnú žiadosť sa zariadeniu podarí doručiť. 

Nové detaily o falošnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Dr.Yassine Ghazi Aesthetic Training)

Viac o téme: BratislavaPavol FrešoFalošný plastický chirurg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu