Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovensko čaká premenlivé počasie: Vianočné oteplenie, ale aj nebezpečná poľadovica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vodiči na východe Slovenska by si mali dávať pozor na poľadovicu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred ňou vydal výstrahu prvého stupňa. Varovanie platí až do pondelka (26. 12.).

Slovenská správa ciest tiež upozorňuje na mrznúce mrholenie v okresoch Vranov nad Topľou, Michalovce a Sobrance. Podľa jej webu zjazdnost.sk sú takmer všetky úseky diaľnic a ciest vlhké až mokré a hrozí tak riziko námrazy a poľadovice. Silné sneženie komplikuje viditeľnosť v Štrbe a okolí.

Po chladnejšom vzduchu, ktorý prúdil na Slovensko na Štedrý deň, postupuje dnes na naše územie teplý front. Ten prináša výrazné oteplenie, informuje na svojom facebookovom profile Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Na juhozápade územia sa začalo otepľovať už pred príchodom teplého frontu. Dnes ráno tam dosiahla teplota vzduchu ojedinele vyše šesť stupňov Celzia. Ešte teplejšie bude na Druhý sviatok vianočný (26. 12.). Očakáva sa, že na juhozápade presiahne teplota desať stupňov Celzia.

V ďalších dňoch budúceho týždňa k nám od severozápadu prenikne chladnejší morský vzduch a postupne sa bude ochladzovať, predpovedá SHMÚ.

Viac o téme: PočasiePoľadovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu