Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Epidémia chrípky sa zhoršuje: Chorých detí pribúda, zatvorené ostali ďalšie školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - V tomto kalendárnom týždni lekári nahlásili 46 195 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO). Chorobnosť tak v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 6,1 percenta. Ako informoval hlavný hygienik Ján Mikas, najviac chorých bolo v Bratislavskom kraji, najmenej v Banskobystrickom. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov.

Komplikovaný priebeh ochorení bol u 1 008 osôb, čo predstavuje 2,2 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (494), zápaly stredného ucha (298) a zápaly pľúc (216). 

Lekári v tomto týždni nahlásili 4 393 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 9,5 percenta zo všetkých nahlásených ARO. Oproti minulému týždňu tak chorobnosť vzrástla o 15,1 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom kraji. Najviac chorých na chrípku bolo medzi deťmi do päť rokov. 

Vyučovanie prerušili v jednej základnej škole v Nitrianskom kraji, desiatich materských školách (po jednej v Prešovskom a v Trnavskom kraji, dve v Nitrianskom a päť v Košickom kraji) a v jednej spojenej materskej a základnej škole v Trenčianskom kraji.

Viac o téme: ChrípkaŠkolaEpidémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu