Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Robotníci z Humenného: V podniku nás šikanujú!

Milan Dobrovský: - Sto robotníkov má k dispozícii len tri kabínky na toalete. Ďalšie WC v blízkosti výrobnej haly uzamkli.
Milan Dobrovský: - Sto robotníkov má k dispozícii len tri kabínky na toalete. Ďalšie WC v blízkosti výrobnej haly uzamkli. (Zdroj: Nový Čas)

HUMENNÉ - Zamestnanci humenského podniku Andritz Sprout tvrdia, že ich vedenie šikanuje. Sťažujú sa, že pracujú v rozhorúčenej hale bez poriadneho vetrania a nemôžu sa ani poriadne napiť.

Napätie v strojárskom podniku sa stupňuje zo dňa na deň. Množstvo obmedzení zo strany riaditeľa Jána Kočana totiž podľa výpovede jedného z pracovníkov pribúda. „Mali sme napríklad vlastnú chladničku. Poskladali sme sa na ňu, lebo podniková nebola. Riaditeľ nám ju však zakázal používať. Vraj si máme potraviny ukladať do inej. Tá je však plesnivá,“ sťažuje sa Milan Dobrovský (30).

Keď sa ho potom zamestnanci opýtali, ako si môžu svoju chladničku odviezť, lebo na odvoz vecí z podniku potrebujú povolenie vedenia, dozvedeli sa, že to majú urobiť rovnako, ako ju tam priviezli. „Lenže to nejde. Do podniku sme ju dostali cez vrátnicu na dobré slovo, ale bez povolenia nám ju strážnik odviezť nedovolí. Takže sme o ňu asi prišli,“ rozhorčuje sa M. Dobrovský.

Výpočet čudných opatrení zo strany riaditeľa sa tým nekončí. „Únikový východ je stále zamknutý, takže v prípade núdze nemáme ako ujsť. Zásobník na pitnú vodu je takmer neustále prázdny a vlastné nápoje si priniesť nemôžeme,“ posťažoval sa M. Dobrovský.

Požiadali sme o vyjadrenie aj riaditeľa podniku Jána Kočana. Ten arogantne odmietol odpovedať na naše otázky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu