Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Majiteľ športovej haly chce od Žiliny vysúdiť 250 miliónov korún

Športová hala na Bôriku
Športová hala na Bôriku

ŽILINA - Viac než 250 miliónov korún chce od žilinskej radnice za pomoci súdu vymôcť firma Antrade, ktorá ešte za bývalého primátora a šéfa vládnej SNS Jána Slotu kúpila od mesta športovú halu s priľahlými pozemkami na Bôriku.

Novinárom to dnes povedal zástupca spoločnosti Michal Krnáč. Antrade podľa neho utrpela značné škody, lebo mesto pod vedením nového primátora Ivana Harmana (SDKÚ-DS) zmluvu spochybnilo. Harman zatiaľ nechcel situáciu komentovať.

"Mali sme zabezpečeného investora, ktorý chcel v tejto lokalite vybudovať multifunkčný komplex. Športovisko však malo zostať zachované. Investor však po spochybnení vlastníctva haly stratil dôveru v projekt, od ktorého odstúpil. Teraz si od nás uplatňuje nárok na náhradu škody. Rovnako postupuje i veriteľ," dodal Krnáč.

Podľa neho už spoločnosť Antrade podala žalobu na mesto, ktorou chce vysúdiť 50 miliónov korún. V blízkej dobe chce ešte podať jednu alebo viac žalôb za viac než 200 miliónov korún. Firma kúpila športovú halu i s pozemkami vlani v decembri za približne 112 miliónov korún. Bolo to v období komunálnych volieb, v ktorých Slota neuspel.

Harman situáciu zatiaľ nechcel komentovať, lebo nepozná obsah žaloby. Vedenie mesta však v uplynulých týždňoch uspelo na súde s návrhom, aby firma Antrade nesmela svojvoľne nakladať s halou ani priľahlými pozemkami. Nový majiteľ podľa Harmana musí čakať na rozhodnutie súdu o právoplatnosti kúpnej zmluvy, ktorú radnica v marci napadla. Podľa názoru vedenia radnice totiž pri predaji neboli splnené všetky zákonné podmienky. Harman ich však zatiaľ nespresnil. Mesto by chcelo halu získať späť do svojho vlastníctva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu