Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajti spravili raziu v podniku a nestačili sa čudovať: Preboha, dievčatá, to vážne?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: acidcow.com)

POPRAD - Popradskí mestskí policajti majú za sebou ďalšiu zo série preventívno-bezpečnostných akcií zameraných na kontrolu dodržiavania zákazu pitia alkoholických nápojov maloletými a mladistvými osobami.

Jej výsledkom boli počas víkendu štyri pozitívne dychové skúšky, pričom zo štyroch mladistvých boli tri dievčatá vo veku 16 a 17 rokov. Najvyššiu hladinu alkoholu v dychu namerali 17-ročnej slečne, a to približne 0,94 promile, informoval náčelník Mestskej polície Poprad Štefan Šipula. Podľa jeho slov bude polícia pokračovať v preventívno-bezpečnostných akciách.

Počas akcie skontrolovali policajti päť prevádzok v Poprade. „Vykonaných v nich bolo 19 orientačných dychových skúšok na zistenie požívania alkoholických nápojov. Za umožnenie požívania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov boli dvom dospelým uložené blokové pokuty v celkovej výške dvadsať eur,“ uviedol Šipula. Policajti využili pri kontrolách nový prístroj, ktorý podľa Šipulu umožňuje aj takzvané pasívne meranie, čo skracuje vykonanie dychovej skúšky. Pasívne meranie rozlišuje iba prítomnosť alebo neprítomnosť alkoholu, nie konkrétnu hladinu. Využíva sa na bezkontaktné meranie alkoholu, a to jednoduchým priložením k poháru s tekutinou alebo priložením k ústam osoby.

Viac o téme: AlkoholRaziaPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu