Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zara (25) nahlásila v Dubaji znásilnenie skupinkou Britov: Zatkli ju za mimomanželský sex!

Zara-Jayne Moiseyová Zobraziť galériu (2)
Zara-Jayne Moiseyová (Zdroj: gofundme.com)

DUBAJ - V Dubaji zatkli britskú turistku (25), ktorá ohlásila znásilnenie skupinou svojich krajanov. Oznámila to právne poradenská skupina sídliaca v Británii. Ženu prepustili na kauciu, ale odobrali jej pas. Ak bude usvedčená zo sexu, ku ktorému dala súhlas, hrozí jej väzenie až do výšky troch rokov a deportácia.

Trauma prsnatej Britky: Za sexovanie v taxíku 2 mesiace v arabskom väzení!

Podľa zakladateľky poradenskej skupiny, ktorá si hovorí Detained in Dubai (Zatknutí v Dubaji), Radha Stirlingova polícia v SAE zle rozlišuje medzi znásilnením a sexom, s ktorým osoba súhlasila.

Podobné problémy ako Britka Zara-Jayne Moiseyová malo v Dubaji viac cudziniek. Nórku Marte Deborah Dalelvovú pred tromi rokmi odsúdili na 16 mesiacov väzenia za mimomanželský sex a konzumáciu alkoholu, keď predtým ohlásila znásilnenie. Trest jej nakoniec odpustili, násilník dostal 13 mesiacov väzenia. Podobne rakúska moslimka po ohlásení znásilnenia čelila súdnemu stíhaniu a v roku 2014 sa podarilo rakúskym diplomatom vyjednať jej návrat do Rakúska.

Stirlingová považuje prípad Britky za veľmi znepokojujúci. "Obete sa na nich obrátia a očakávajú nápravu, a namiesto toho sú samy stíhané. Nielenže (úrady) poprú, že ide o obete, ale navyše ich ešte trestajú," povedala Stirlingová.

Hovorkyňa britského ministerstva zahraničia povedala, že je úrad v kontakte s britskou občiankou aj s jej rodinou.

Podľa skupiny Detained in Dubai ženu znásilnila skupina Britov. Právny poradca skupiny Fajsal Zarúní povedal, že na to, že žena dala k sexu súhlas, môže polícia dospieť na základe nepriamych dôkazov. Ak sa udalosť stala v hotelovej izbe a na bezpečnostných kamerách je žena zachytená, ako vychádza s údajným útočníkom z izby von, potom z toho polícia usúdi, že nešlo o násilie.

Viac o téme: ZnásilnenieDubaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu