Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spoveď zbitého Jána z bitky Paškovcov: Koniec nádeje v spravodlivosť, vidím, ako klamú ľudí!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TV MARKÍZA)

KOŠICE – Rozhodnutie samosudcu Okresného súdu Košice I. v kauze bitky bratov Paškovcov (synovcov bývalého predsedu parlamentu Pavla Paška), šokovalo celé Slovensko a najmä poškodených. Obžalobu prokurátora, samosudca odmietol z dôvodu zistených procesných chýb, a to najmä porušenia práva na obhajobu. Prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť a rozhodne o nej Krajský súd.

Nočnú bitku z 22. novembra 2015, z ktorej video záznam videlo celé Slovensko, podľa sudcu, tieto kamerové záznamy nevideli a nevyhodnotili znalci. Samotný poškodený Ján je z takéhoto rozhodnutia súdu pohoršený a sklamaný: „Ešte do pondelka (28.11.) som sa cítil dobre, ale odkedy sme dostali rozhodnutie súdu, sme aj so Zuzanou veľmi sklamaní. Už sme stratili vieru v nezávislé slovenské súdnictvo. Zdôvodnenie, že video záznam znalci nevideli a nebol im poskytnutý, je totálny blud. Osobne sme všetci 4 poškodení (on, jeho priateľka Zuzana, ujo a teta - pozn. red.) boli pred znalcom, a pred nami si púšťal kamerový záznam. Všetko čo videl komentoval a analyzoval. Overovali sme si to aj u vyšetrovateľa a on nám potvrdil, že kamerové záznamy oficiálne znalcom poskytli.“

Spoveď zbitého Jána z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Zuzana ma stále zdravotné problémy

Ján je pohoršený aj tým, že v rozhodnutí sa polemizuje i o tom, či bola dĺžka PN – ky pre Zuzanu, skutočne adekvátna. „Bola práceneschopná 51 dní. Takáto dlhá liečba bola potrebná preto, lebo okrem poškodenej krčnej chrbtice, utrpela aj vážny otras mozgu. Súdny znalec potvrdil, že liečba pri takýchto zraneniach trvá 6 až 7 týždňov. Zuzana má zdravotné problémy doteraz, ešte rok po bitke. Dva, tri mesiace sa cíti dobre a potom jej vyskočí stavec. Do osudného incidentu, nemala žiadne zdravotné problémy. Bolo to normálne zdravé dievča,“ dodáva Ján.

Spoveď zbitého Jána z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Čo sa udialo v osudnú novembrovú noc pred rokom

Traja bratia Paškovci – synovci bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku, sa zaplietli do bitky pred pizzériou na Hlavnej ulici v Košiciach. Potýčka sa skončila pre niektorých účastníkov bolestne. Mladá Zuzana (22) skončila v nemocnici a jej priateľ Ján (25), teta a ujo museli byť ošetrení.

Incident vznikol tak, že jeden z bratov – Branislav začal vulgárne útočiť na mladú Zuzanu.  „Išli sme z diskotéky, lebo moja teta oslavovala narodeniny a stavili sme sa na pizzu. Vyšla som vonku z pizzerie a môj priateľ ešte  platil. Vtedy  ku mne prišli títo páni a začali do mňa skákať. Že akú mám sukňu, aký mám kabát a mali vyslovene vulgárne reči, že ako to mám rada. Dostala som z nich strach. Vtedy prišiel môj priateľ, na ktorého som zavolala a jedného z nich o do mňa odstrčil. Ten však spolu s mojim priateľom spadol na zem. Vtedy prišli jeho dvaja bratia a začali do priateľa kopať hlava – nehlava. Vtedy prišiel môj ujo, ktorý chcel môjho priateľa odtiahnuť, ale zaútočili i naňho. Dokonca kopance schytal od nich aj vlastný brat...Ujo chcel  odísť po štvornožky k Tescu, ale opäť ho obkľúčili a bili. Našťastie prišla hliadka polície so zapnutými majákmi a tí nás zachránili,“ spomína na osudnú bitku Zuzana.

Spoveď zbitého Jána z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Kvôli brutálnej pouličnej bitke, prišli o dobré miesta

Všetci traja bratia prišli po osudnej bitke o dobre pracovné miesta. Branislava Pašku odvolali z postu vedúceho oddelenia verejného obstarávania a zdravotníckej techniky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura. Podľa našich informácií, však naďalej v nemocnici pracuje.  

Technický riaditeľ Bytového podniku Martin Paška sa po rozhovore s primátorom Richardom Rašim, vzdal funkcie k 30. novembru minulého roku a dopravný policajt Maroš Paška bol z radov polície taktiež prepustený.

Spoveď zbitého Jána z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: KošicePaškovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu