Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kubiš hovoril so šéfkou maďarskej diplomacie o Malinovej

Ján Kubiš
Ján Kubiš

HAMBURG - Bilaterálna spolupráca, príprava stretnutia predsedov vlád Visegrádskej štvorky v Bratislave a rokovania premiérov Slovenska a Maďarska boli témami dnešného rozhovoru ministra zahraničných vecí Jána Kubiša so šéfkou maďarskej diplomacie Kingou Gönczovou.

Príležitosť na rozhovor si našli na dvojdňovom stretnutí ministrov zahraničných vecí krajín zapojených do procesu s názvom Stretnutie Ázia-Európa (ASEM), ktoré dnes vyvrcholilo v Hamburgu. Kubiš pripomenul, že prípravy na stretnutie Roberta Fica s Ferenczom Gyurcsányom pokračujú dobre, všetko naznačuje, že má ísť o zásadné rokovanie, ktoré by malo potvrdiť dobrý stav slovensko-maďarských vzťahov.

J. Kubiš a K. Gönczová hovorili aj o kauze študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej, uviedol pre agentúru SITA šéf slovenskej diplomacie a dodal, že túto tému sám inicioval. Na otázku agentúry, prečo s témou začal on, minister Kubiš odpovedal, že "poďakoval maďarskej vláde za postoj, ktorý k tomu zaujala."

Obe strany majú záujem na tom, aby sa celá otázka doriešila jasne a transparentne, aby tento problém už prestal existovať, pripomenul. "Nech na veci pracujú tí, ktorí na nej majú pracovať. Nech rozhodnú súdy, a v tomto duchu sme sa s ministerkou Gönczovou o tejto záležitosti rozprávali, " dodal minister Ján Kubiš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu