Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obrovské sklamanie pre celú Žilinu: FOTO Najkrajšie podujatie roka prerušil policajný zásah

Polícia prišla koncert zastaviť. Zobraziť galériu (3)
Polícia prišla koncert zastaviť.

ŽILINA – Viac ako 7-tisíc Žilinčanov sa dnes večer chystalo na námestie, aby podporilo novembrovú charitatívnu akciu, ktorá má v regióne už niekoľkoročnú tradíciu. Tentoraz sa však organizátori stretli s nezvyčajnou prekážkou. Pár hodín pred koncertom žilinskej skupiny Arzén vtrhlo na scénu niekoľko policajných áut.

Podujatie Večer tisícov želaní sa v Žiline koná už od roku 2009. Každoročne sa na Námestí Andreja Hlinku stretnú tisíce ľudí, ktorí kúpou lampiónu podporia dobrú vec. Mnohí z nich však lampióny vypúšťajú priamo na mieste, čo sa nepáči vedeniu mesta. Pre organizátorov to znamená každoročný boj o charitatívnu akciu, ktorá by dnes večer mala byť spestrená vystúpením žilinskej skupiny Arzén a zavŕšená tombolou.

Súd udelil Jánovi Slotovi mastnú pokutu: Prokurátor podal okamžité odvolanie

Je to nefér

Podujatie, na ktoré sa každoročne teší celá Žilina, tentoraz čelí bizarnému problému. Do centra poobede vtrhlo niekoľko áut mužov zákona – mestská polícia prišla koncert zrušiť na podnet vedenia mesta. Organizátori sa však búria, takýto ťah mesta nepovažujú za férový nielen oni, ale aj ľudia, ktorí dnešný večer plánovali stráviť v centre.

Koncert sa bude konať

„Policajti prišli koncert zrušiť. Mesto síce vydalo nesúhlasné stanovisko k zaberaniu verejného priestranstva, ale nie ku koncertu,“ bráni sa organizátor charitatívneho koncertu Roman Grešák. Podľa ďalších slov organizátora mesto nekonalo v súlade so zákonom. „Zákaz mal byť stanovený výnosom, nie listom,“ dodal Grešák a doplnil: „Koncert dnes večer bude.“

Obrovské sklamanie pre celú
Zobraziť galériu (3)

Samospráva na zákaz vypúšťania lampiónov na území mesta upozornila pred dvomi dňami na svojej stránke. Vo februári tohto roka totiž mestské zastupiteľstvo vydalo všeobecné nariadenie, ktoré dalo červenú všetkým podujatiam spojeným s vypúšťaním lampiónov. Dôvodom boli sťažnosti občanov, ktorým v minulosti prekážal neporiadok v centre.

Obrovské sklamanie pre celú
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: ŽilinaVečer tisícov želaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu