Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia zverejnila VIDEO vážnej nehody pri Žiline z pohladu vodiča: Pavol (57) vrazil do kamióna

Vážna nehoda pri Žiline
Vážna nehoda pri Žiline (Zdroj: Foto: polícia)

ŽILINA - Polícia zverejnila desivé zábery dopravnej nehody, ktorá sa stala tento týždeň pri Žiline, ako výstrahu pre všetkých vodičov. Na videu je zachytené, ako Pavol (57) na dacii vojde v rýchlosti do protismeru a zastaví ho až náraz do oprotiidúceho kamióna.

Vážna nehoda sa stala ešte v utorok napoludnie v katastri obce Stráňavy v okrese Žilina. "57-ročný vodič jazdiaci na vozidle Dacia Logan v smere jazdy od Martina na Žilinu prešiel z doposiaľ nezistených príčin plynulo do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti jazdiacou jazdnou súpravou, ktorú viedol 44-ročný poľský vodič," opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová.


Prečítajte si aj:

Národná diaľničná spoločnosť zverejnila desivé VIDEO: Nehody v tuneloch, výstraha pre vodičov!


Vodič dacie Pavol utrpel podľa polície ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní. Požitie alkoholu u vodiča nákladiaka polícia nezistila. Škoda je odhadnutá na približne 15 tisíc eur. "Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," uzavrela policajná hovorkyňa s tým, že okolnosti nehody sú naďalej predmetom vyšetrovania.

Pozrite si zábery z desivej zrážky.

Upozornenie. Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy. 

Nehoda v protismere pri Žiline

Polícia opakovane upozorňuje vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na dopravné situácie v závislosti od poveternostných podmienok. Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Predísť nehodám v tomto ročnom období a podmienkach možno najmä použitím zimných pneumatík, ale aj znížením rýchlosti a zvýšením vzdialenosti medzi vozidlami. 

 

 

 

Viac o téme: NehodaProtismerStráňavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu