Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prezident vymenoval nových profesorov: Ficova manželka je jedným z nich

Svetlana Ficová a Robert Fico
Svetlana Ficová a Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na slovenských vysokých školách pribudne 20 nových profesorov. Dnes ich vymenoval prezident Andrej Kiska. Je medzi nimi v odbore občianske právo aj manželka premiéra Svetlana Ficová.

Prezident Kiska ich pri menovaní požiadal, aby sa zapojili do diskusie o budúcej podobe vysokých škôl, vedy a výskumu na Slovensku. „Hľadajte spolu s ostatnými – Vašimi študentmi, ich rodičmi, ale aj s vládou a parlamentom – dobré, hoci možno aj neľahké riešenia pre skutočne kvalitnejšie vysoké školy na Slovensku,“ apeloval prezident. Informácia je zverejnená na internetovej stránke prezidenta.

Podľa Kisku v súčasnosti viac než kedykoľvek predtým potrebujeme, aby z našich vysokých škôl vychádzali mladí ľudia zdatní nielen vo svojich odboroch, ale aby boli schopní rozlišovať pravdy od lží, informácie a ich dôveryhodné zdroje od manipulácií a poloprávd. Potrebujeme takých, pre ktorých nebude najjednoduchšie riešenie vždy prvou voľbou a takých, ktorý vedia, že nie závisť, ale pomoc iným a dobroprajnosť je to, čo robí ľudí šťastnejšími, zdôraznil Kiska. 

Prezident vymenoval ďalej za profesorov Jána Derca (chemické inžinierstvo), Katarínu Fichnovú (masmediálne štúdiá), Ivana Geráta (dejiny a teória umenia), Miroslava Grajcara (fyzika), Petra Halamu (všeobecná a experimentálna psychológia), Evu Hanulákovú (obchod a marketing), Jozefa Haštu (sociálna práca), Janu Jurkovičovú (verejné zdravotníctvo), Branislava Kollára (neurológia), Zuzanu Krištúfkovú (verejné zdravotníctvo), Vladimíra Oleára (verejné zdravotníctvo), Martina Péča (biológia), Janu Plevkovú (normálna a patologická fyziológia), Hanu Pravdovú (masmediálne štúdiá), Romana Raka (ochrana osôb a majetku), Moniku Rychtárikovú (pozemné stavby), Milana Tučeka (verejné zdravotníctvo), Tibora Uhrína (dizajn) a Pawła Żukowskeho (elektrotechnológie a materiály). 

 

Viac o téme: PrezidentPremiérProfesorRobert FicoAndrej KiskaSvetlana Ficová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu