Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Namiesto školy bol 2 mesiace v Anglicku

Záškolák Jaromír Pukleja (12) Zobraziť galériu (2)
Záškolák Jaromír Pukleja (12)

ŠVEDLÁR - To sú móresy! Piatak zo Švedlára (okr. Gelnica) sa jednoducho pobral s dedom do Anglicka a dva mesiace ho nebolo. V škole za ten čas stihol vymeškať až 148 vyučovacích hodín. Jeho rodičia teraz majú problém, ako záškoláctvo syna vysvetlia polícii.

„Keby nemal súhlas školy, určite by som ho do sveta nepustila,“ vraví Marcela Puklejová (30), matka štyroch detí, ktorá tvrdí, že netušila, že neprítomnosť jej najstaršieho syna Jaromíra (12) v škole sa kvalifikuje ako záškoláctvo. Zistila to vraj až vtedy, keď jej pozastavili vyplácanie prídavkov na syna a po návšteve policajtov. „Pobrali sa na návštevu k strýkovi, ktorý v Anglicku žije už šesť rokov. Zrejme sa im tam zapáčilo,“ dodala matka a jej muž Jaromír (35) sa snažil všetko vysvetliť takto: „Došlo k omylu, lebo syn aj maródoval. Už však dohliadnem, aby nechýbal v škole.“

Riaditeľ školy Mikuláš Barna síce jej syna na výlet pustil, ale len na týždeň. Riaditeľ tiež potvrdil, že záškoláctvo je v obci veľkým problémom. Navyše rodičia sa snažia záškoláctvo svojich detí ututlať. „S potvrdeniami od lekára je to kadejaké. Po vymeškamom vyučovaní ich rodičia detí získavajú dosť ľahko...“ naznačil riaditeľ. Za nechodenie detí do školy pritom ich zákonným zástupcom hrozia až dva roky basy!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu