Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícajná razia na tuningovom zraze autíčkárov: VIDEO Organizátori sa tešia, hovoria o buzerácii!

Tuningový zraz Zobraziť galériu (3)
Tuningový zraz

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti mali v piatok večer opäť plné ruky práce. Zasahovali počas ďalšieho nelegálneho tuningového zrazu, ktorý prišli podporiť až dve tisícky fanúšikov. O jednom z prvých podujatí sme informovali v polovici októbra. Organizátori sa tešia z vydarenej akcie, polícia zaznamenala množstvo priestupkov. Niektorí vodiči prišli o vodičáky a muži zákona sú pripravení zasiahnuť stále, keď to bude potrebné.

V piatok sa podľa organizátorov podujatia stretlo približne dve tisíc ľudí na 800 autách. "Mnoho ľudí ochotne cestovalo štyri hodiny sem a štyri hodiny späť domov len kvôli tomu, aby si užili večer v spoločnosti ľudí s rovnakým záujmom. Zahliadli sme množstvo detí, ľudí v pokročilom veku, zdravotne postihnutých účastníkov. Všetci si užívali tú neopísateľnú atmosféru. Rozprávali sme sa s nimi a chválili nás aj 50-60-roční ľudia za to, že robíme správnu vec a nesedíme poslušne doma tak, ako to od nás štát vyžaduje," rázne sa vyjadril organizátor podujatia.

Polícajná razia na tuningovom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT)

Polícia koná

Polícia má na vec ale úplne opačný názor a proti nelegálnemu zrazu bojuje zo všetkých síl."Dopravno-bezpečnostná akcia sa uskutočnila v čase konania sa nelegálneho tuningového zrazu v územnom obvode Okresného riaditeľstva PZ v Senci a následne v územnom obvode Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová a zdôraznila, že policajti kládli osobitný dôraz na zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky, na ochranu majetku, života a zdravia občanov. 


Prečítajte si aj:

Nelegálne preteky tuningových áut valcujú mestá po Slovensku: VIDEO Polícia im je v pätách!


Milovníci tuningových áut mali zraz na parkovisku pred obchodným domom v Ivanke pri Dunaji. Po približne dvoch hodinách sa v kolóne so sprievodným vozidlom presunuli pred ďalší obchodný dom v Pezinku, kde nakrútili prezentačný videoklip s názvom Komplikácie. "Jedinou kompikáciou pri tomto stretnutí bola takzvaná ´policajná buzerácia´. Už dve hodiny pred plánovaným začiatkom udalosti stáli početné policajné hliadky vo všetkých okolitých mestách a nekompromisne zabavovali technické preukazy. Nebolo by na tom nič zarážajúce, keby dôvodom zabavenia technického preukazu nebola vypálená stretávacia žiarovka, dva dni neplatné povinné zmluvné poistenie a podobné banality, za ktoré hrozí napomenutie, v horšom prípade pokuta na mieste," povedal organizátor.

Polícajná razia na tuningovom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT)

Zarážajúce výsledky policajnej akcie

V priebehu dopravno-bezpečnostnej akcie policajti zistili celkom 61 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Za prekročenie dovolenej rýchlosti bolo prejednaných celkom 20 vodičov, siedmim vodičom boli zadržané vodičské preukazy a 28 vodičom boli zadržané osvedčenia o evidencií vozidla z dôvodu, že kontrolované vozidlá nespĺňali podmienky zákonom stanovené pre technický stav vozidla. "Organizáciu nelegálnych podujatí obdobného charakteru Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave nebude tolerovať, v prípade jeho konania zasiahne v súlade so zákonom," zdôraznila policajná hovorkyňa.

Organizátorom sa ale nepáčilo, že polícia uzavrela parkovisko, na ktorom sa zhromaždili a nepustili nikoho von. Podľa nich išlo o "cielený útok" zo strany polície. "Udalosť sa nám podarilo zorganizovať bez väčších kompilkácií, nikto nebol zranený, žiadny osobný ani verejný majetok nebol poškodený. 99 percent zúčastnených sa príjemne zabavilo a bude mať na čo spomínať," uzatvoril organizátor s tým, že plánujú ďalšie eventy, o ktorých informujú na svojich stránkach Garage Slovakia, Illegal street night riders a CarFamily. 

Viac o téme: VodičiPolícia Preteky Tuningový zraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu