Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fico sa nečakane zapojil do amerických volieb: Prezradil, koho podporuje, a je v tom Putin!

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Toto čakal málokto. Robert Fico by podporil v amerických voľbách kontroverzného miliardára Donalda Trumpa. Povedal to v rozhovore pre britské noviny Financial Times. Prečo by mal byť Trump zlý, pýta sa Fico.

Financial Times nazvali rozhovor úprimný. Okrem iného Fico označil sankcie proti Rusku za hlúpe. Privítal by aj zrušenie niektorých zákazov vycestovania pre ruských predstaviteľov. Rozhovor sa týkal najmä vzťahov EÚ s národnými štátmi, charakteru Únie a ako ďalej s vlnou populizmu, ktorá sa v Európe vzmáha. „Prečo má EÚ v súčasnosti problém? Pretože politici v minulosti nepočúvali ľudí. Musíte počúvať ľudí,“ povedal Fico.

Podporil by Trumpa

Čím však najviac prekvapil, bola privítanie kandidatúry kontroverzného miliardára Donalda Trumpa za amerického prezidenta. Keď došlo na tému amerických prezidentských volieb, Fico by privítal zmenu politiky Bieleho domu voči Moskve. „Prečo vytvárame dojem, že by to nebolo dobré?“, opýtal sa predseda vlády v súvislosti s možným nástupom Donalda Trumpa do Bieleho domu. „Samozrejme, lídri sú tu na to, aby menili veci,“ zakončil Fico.

Kto je Donald Trump

Putin vojenskou anexiou pripojil ukrajinský Krym k Rusku. Donald Trump by tento Putinov ťah zrejme privítal. Američan je veľmi kontroverzná postava prezidentských volieb. New York Times vypočítali, že už stihol pourážať 281 ľudí, miest a vecí. Vrátane sexistických narážok na ženy.

Muž rozbil krompáčom Trumpovu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Uráža všetkých a všetko

Chváli Putina, ilegálnych migrantov by vysťahoval, postavil by múr s Mexikom, za ktorý by donútil Mexičanov zaplatiť. A to nie je všetko. "Uráža Hispáncov. Uráža Afroameričanov. Uráža ženy. Uráža svoju stranu. A jedného po druhom uráža našich spojencov na celom svete. Uráža veteránov," povedal o Trumpovi generál a bývalý minister zahraničncýh vecí Colin Powell. Jeho súperku, Hillary Clintonovú urazil tak, že ju po poslednej debate označil za zdrogovanú.

Viac o téme: Robert FicoDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu