Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Deti s matkou sa opäť túlajú Košicami

Oľga Banyacskiová prišla s deťmi do Košíc stopom a hľadá ubytovanie v meste. Zobraziť galériu (2)
Oľga Banyacskiová prišla s deťmi do Košíc stopom a hľadá ubytovanie v meste.

KOŠICE - Opäť sú na ulici! Oľga Banyacskiová (40) so štyrmi deťmi sa po necelom polroku opäť objavila v Košiciach. Pred Vianocami žila s ratolesťami v pivnici. Pomohli jej ľudia zo Zemplínskych Hámrov. Ubytovali ju v nevyužívanej hájovni. Žena dnes tvrdí, že v nej môže ostať len do konca mája. Starosta priznáva, že výpoveď Oľga dostala, ale má tri mesiace na to, aby si našla nové bývanie.

„Prišli sme stopom a hľadáme v Košiciach p odnájom. Nedalo sa už v Hámroch vydržať, časť dediny j e proti nám. A starosta nás vyhodil z hájovne,“ hovorí Oľga Banyacskiová, ktorá s Martinom (9), Simonkou (4), Kevinom (2) a takmer ročnou Dominikou prišla do Košíc stopom. Ešte sa musí vrátiť do Zemplínskych Hámrov po veci. Tvrdí, že na deti jej nadávali a ukazovali na ne, že sú z ulice.

Starostu obce Jozefa Gajdoša tvrdenia ženy zarmútili. „Nechcel som to riešiť cez médiá. Obyvatelia jej pomáhali, veď vybavili hájovňu nábytkom a ďalšími potrebnými vecami. Ale nemôžeme pomáhať donekonečna, existujú aj určité povinnosti. Nepravidelne vyplácaný mesačný nájom v sume 750 Sk sa nedá akceptovať. Navyše, bez povolenia obce tam nasťahovala nejakého muža,“ uviedol starosta, ktorý potvrdil výpoveď zmluvy o nájme.

„Dôvodom je devastácia objektu, a tak sme jej dali výpoveď k 31. máju. Ale s trojmesa čnou výpovedn ou l ehotou!“ - upozornil J. Gajdoš na fakt, že rodinu na ulicu nevyhnali. V hájovni by mohla žiť až do konca augusta a popritom hľadať pre seba i deti nový domov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu